Papa: Naučimo kako hrabro kucati na vrata Božjega srca

Papa je u svojoj propovijedi kazao da ako je u ono vrijeme bjesnio Prvi svjetski rat danas proživljavamo novi svjetski rat u dijelovima.
Autor: radiovaticana.va/Laudato/D.T. Photo: youtube četvrtak, 12. listopada 2017. u 17:05
Prije sto godina, odnosno 1917. godine, papa Benedikt XV. ustanovio je Zbor za istočne Crkve i Papinski orijentalni institut. Tim je povodom papa Franjo jutros predvodio misno slavlje u rimskoj bazilici Svete Marije Velike. 
 
Papa je u svojoj propovijedi kazao da ako je u ono vrijeme bjesnio Prvi svjetski rat danas proživljavamo novi svjetski rat u dijelovima.
 
- Kada vidimo dramatične progone i zabrinjavajući egzodus naše kršćanske braće i sestara i mi poput naroda Starog zavjeta postavljamo pitanje ''zašto?''. U današnjem čitanju iz Knjige proroka Malahije, čitamo o ljudima koji su se odvratili od Boga i čine zlo, ali koji opet prolaze nekažnjeno. Slično i danas možemo vidjeti beskrupulozne ljude koji uništavaju druge kako bi ostvarili svoje interese te stoga Bogu postavljamo pitanje: ''Zašto?'' Odgovor na to pitanje nalazimo kod proroka Malahije, gdje čitamo da Bog sluša svoj narod i bilježi njihova trpljenja u ''knjigu spomenicu''– rekao je Papa.
 
Ukazujući na riječi iz Evanđelja po Luki, papa Franjo je rekao da ako se molimo i pouzdajemo u Gospodina, znamo da će se onomu koji ište, dati; onaj koji traži, naći će; a onome koji kuca, vrata će se otvoriti. 
 
- No znamo li doista kako moliti, kako kucati na vrata Božjega srca? – upitao je Papa. Današnje nas Evanđelje podsjeća: ''Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu'' (Lk 11,13). Duh Sveti je veliki Božji dar za nas. Stoga, naučimo kako hrabro kucati na vrata Božjega srca – kazao je Sveti Otac, uputivši na kraju sljedeći poticaj vođama istočnih Crkvi: Neka hrabra molitva nadahne i podržava vaše služenje Crkvi kako bi donijelo plod koji ne vene niti umire – zaključio je papa Franjo.
 
Da biste komentirali, prijavite se.