Papa Franjo od srijede nastavlja s općim audijencijama

Papa je od početka svog pontifikata srijedom je držao opću audijenciju, koje su zbog ljetnog odmora na neko vrijeme bili obustavljeni.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va utorak, 06. kolovoza 2019. u 18:36

Papa Franjo ponovo će svake srijede držati opće audijencije, objavio je Vatican News. Budući da završava s ljetnim odmorom, Papa će nastaviti jednom tjedno mnoštvu vjernika iznositi nauk Katoličke Crkve.

Opće audijencije postale su jako popularne zbog jednostavnog jezika kojim se Papa služi. U dosadašnjih šest godina pontifikata održao je ukupno 279 općih audijencija, uključujući regularne tjedne audijencije te posebne audijencije koje je držao u Godini milosrđa.

Zajedno s molitvom 'Angelusa' i njegovim homilijama, ova katehetska predavanja predstavljaju 'duhovno srce' Papinog učiteljstva. Od 2013. godine predstavio je dvanaest ciklusa kateheza, uključujući kateheze o vjerovanju, darovima Duha Svetoga, obitelji, sakramentima, Božjim zapovijedima i slično.

Općom audijencijom Papa pokušava skrenuti pozornost svijeta na određena pitanja. U četrdeset navrata uputio je molbe za mir u raznim mjestima širom svijeta te više puta apelirao za pomoć kršćanima koji proživljavaju progone, diskriminaciju i druge poteškoće. Apelirao je za humanitarnu pomoć nakon prirodnih katastrofa, epidemija i nesreća, a posebno se zauzimao za migrante i radnike u teškim životnim uvjetima.

Ovim audijencijama papa Franjo susreće se s ljudima iz cijeloga svijeta te mu daje mogućnost da provede jednostavnu, ali duboku katehezu o kršćanskoj vjeri.


Da biste komentirali, prijavite se.