Papa će putem iPada upaliti svjetla na najvišem drvcu

S jednim dodirom na iPadu, Benedikt XVI. će iz svog doma u Vatikanu upaliti svjetla na najvišem elektroničkom božićnom drvcu u svijetu koji se nalazi u talijasnkom gradu Gubbio.
utorak, 15. studenog 2011. u 00:00
S jednim dodirom na iPadu, Benedikt XVI. će iz svog doma u Vatikanu upaliti svjetla na najvišem elektroničkom božićnom drvcu u svijetu koji se nalazi u talijanskom gradu Gubbio, izvijestila je 14. studenoga Katolička izvještajna služba (Catholic News Service, CNS).
 
Grad Gubbio i biskupija Gubbio objavili su na konferenciji za novinare održanoj 12. studenoga da će Sveti Otac upaliti svjetla na drvcu putem video konferencije iz Vatikanskog televizijskog centra. Svečanost paljenja svjetla na drvcu bit će 7. prosinca navečer.
 
Iz svog doma u Vatikanu, Papa će upaliti svjetla na drvcu koristeći iPad 2. Prije paljenja svjetla, Sveti Otac uputit će video-poruku građanima Gubbija zahvaljujući im na volonterskom radu.
 
Božićno elektroničko drvce najviše je drvce u svijetu i kao takvo zabilježeno je u Guinnessovoj knjizi rekorda 1991. godine. 
 
Izvor: CNS
Da biste komentirali, prijavite se.