Papa je poželio mir narodima napaćenim ratom

Tijekom uskrsnog obraćanja Gradu i svijetu (Urbi et Orbi) na trgu sv. Petra, Papa je kršćanima poručio da iznova dožive iskustvo Marije Magdalene sureta s uskrslim Kristom na usrksno jutro.
utorak, 10. travnja 2012. u 00:00

Tijekom uskrsnog obraćanja Gradu i svijetu (Urbi et Orbi) na trgu sv. Petra, Papa je kršćanima poručio da iznova dožive iskustvo Marije Magdalene sureta s uskrslim Kristom na usrksno jutro.

„To je susret koji mijenja život: susret s jedinstvenim Čovjekom, koji nam daje iskusiti svu Božju dobrotu i istinu, koji nas oslobađa od zla ali ne na površan način, trenutačno, već nas od njega izbavlja na radikalan način, ozdravlja nas potpuno i ponovno nam vraća naše dostojanstvo.“

Kako je istaknuo Benedikt XVI., Magdalena je nazvala Isusa “nada moja”: jer je po njemu rođena na novi život, on joj je dao novu budućnost, dobar život, oslobođen od zla.

„'Krist nada moja' znači da svaka moja želja nalazi u njemu jednu stvarnu mogućnost: s njim se mogu nadati da će moj život biti dobar i ispunjen, jer je sam Bog postao blizak toliko da je ušao u naš svijet.“

Papa je poželio mir narodima napaćenim ratom, te pozvao na ponovni početak pregovora između Palestinaca i Izraelaca.

„Neka uskrsli Krist ulije nadu Bliskom istoku, da svi narodi te regije surađuju radi općeg dobra i poštivanja ljudskih prava, da u Siriji prestane prolijevanje krvi i da se bez odgode krene putem poštivanja, dijaloga, pomirbe, kao što želi međunarodna zajednica, da brojne izbjeglice, kojima je potrebna humanitarna pomoć, nađu prihvat i solidarnost“, poručio je Benedikt XVI.

Papa je ohrabrio irački narod na putu stabilnosti i razvoja, te poželio da Izraelci i Palestinci hrabro obnove mirovne pregovore. Podupro je kršćanske zajednice na afričkom kontinentu, koji se suočavaju s teškoćama. Na koncu je po tradiciji papa na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome, čestitao Uskrs.

Izvor: Laudato/IKA

Da biste komentirali, prijavite se.