Papa ohrabrio svećenika da se približe Kristu

Papa Benedikt XVI. nedavno je pozvao svećenike i one koje se nalaze na župi u različitim službama da se čvrsto drže Krista u naviještanju Evanđelja.
utorak, 08. studenog 2011. u 00:00
Papa Benedikt XVI. nedavno je pozvao svećenike i one koje se nalaze na župi u različitim službama da se čvrsto drže Krista u naviještanju Evanđelja, prenijela je 7. studenog Katolička izvještajna agencija (Catholic News Agency, CNA).  
 
Naime, Sveti Otac je taj poziv uputio studentima papinskih sveučilišta na molitvi Večernje u petak 4. studenog u povodu nove akademske godine. 
 
„Nitko ne može postati dobrim svećenikom ukoliko nije jedno s Kristom i njegovim članovima preko djela milosrđa“, rekao je Papa. 
 
Benedikt XVI. je potom pojasnio nekoliko uvjeta koje svećenik mora ispuniti kako bi u potpunosti ispunio misiju koja mu je dana: „mora imati želju da u suradnji s Isusom širi Kraljevstvo Božje i imati volju za pastoralnim djelovanjem sa svrhom služenja“. 
 
Naglasio je da svećenička služba mora biti iznad  „susreta s Kristom i oduševljenja s Njim te treba nadići ljubav prema Njegovim riječima i gestama“.
 
Poručio je da svećenici „nikad ne smiju zaboraviti da Božji poziv nije rezultat čovjekove vrijednosti već dar koji treba prihvatiti.“
 
Izvor: CNA
Da biste komentirali, prijavite se.