Sedam godina pontifikata Benedikta XVI.

Osma godina pontifikata pape Benedikta XVI. započela je u četvrtak, 19. travnja. Naime, toga datuma 2005. u 78. godini izabran je za Papu u manje od jedan dan na najvećim konklavama u povijesti. U trenutku kada je bio izabran za Petrovog nasljednika, mnogi su bili protiv toga izbora i nisu to krili. Nasljednik Ivana Pavla II., bio je jedan od najbližih suradnika upravo toga Pape, današnjeg blaženika.
četvrtak, 19. travnja 2012. u 00:00

Osma godina pontifikata pape Benedikta XVI. počinje danas. Naime, 19. travnja 2005. u 78. godini izabran je za Papu u manje od jedan dan na najvećim konklavama u povijesti. U trenutku kada je bio izabran za Petrovog nasljednika, mnogi su bili protiv toga izbora i nisu to krili.

Nasljednik Ivana Pavla II., bio je jedan od najbližih suradnika upravo toga Pape, današnjeg blaženika. Kardinal Ratzigner svoju je buduću službu primio sa strpljivom ozbiljnošću te je 24. travnja 2005. zamolio vjernike da mole za njega. 

Već u svojoj prvoj propovijedi kao papa, Sveti Otac nagovijestio je dubinu i jasnoću svojih misli u daljnjim duhovnim nagovorima.

Benedikt XVI. pohodio je Hrvatsku u lipnju 2011. te je u tom posjetu ohrabrio obitelji i mlade da ostanu vjerni Katoličkoj crkvi i kršćanskim vrijednostima. Na općoj audijenciji u srijedu, 18. travnja, poručio je hrvatskim hodočasnicima u Vatikanu da uvijek ostanu postojani u vjeri. 

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.