[VIDEO] Papina molitvena nakana za studeni: Za dijalog na Bliskom istoku

Papa Franjo u svojoj molitvenoj namjeri za mjesec studeni 2019. poziva na molitvu da "na Bliskom istoku nastane duh dijaloga, susreta i pomirenja."
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com srijeda, 06. studenog 2019. u 10:58

Papa Franjo objavio je video poruku molitvene nakane za studeni, a to je da na Bliskom istoku može zavladati međureligijski dijalog i mir.

Papa Franjo po običaju svakog mjeseca objavljuje video poruku u kojoj detaljno opisuje molitvene nakane za naredni mjesec. Cijeli tekst nakane za studeni možete pročitati ispod:

"Na Bliskom Istoku suglasje i dijalog između tri monoteističke religije zasnovan je na duhovnim i povijesnim vezama. Radosna Isusova vijest, uskrsnula iz ljubavi, došla je do nas iz tih krajeva. Danas mnoge kršćanske zajednice, zajedno sa židovskim i muslimanskim zajednicama, ondje rade za mir, pomirenje i oprost. Pomolimo se da na Bliskom istoku nastane duh dijaloga, susreta i pomirenja."

Papina svjetska molitvena mreža apostolske molitve razvila je inicijativu "Papin video" kako bi pomogla u širenju nakane Svetog Oca u svijetu u odnosu na izazove s kojima se suočava čovječanstvo. 

Da biste komentirali, prijavite se.