Posljednji SDM pape Ivana Pavla II.

Upravo se navršava deset godina otkako je papa Ivan Pavao II. sudjelovao na svojem posljednjem Svjetskom danu mladih koji je 2002. održan u Torontu. Usprkos svojim godinama, ovaj poljski Papa pokazao je zavidnu unutarnju snagu i energiju dok je poticao mlade da se ne boje boli i nevolja koje im život može donijeti. Poručio im je i neka iskoriste trenutak i teže da budu sveci od svojih mladenačkih dana.
ponedjeljak, 23. srpnja 2012. u 00:00

Upravo se navršava deset godina otkako je papa Ivan Pavao II. sudjelovao na svojem posljednjem Svjetskom danu mladih koji je 2002. održan u Torontu, prenosi Rome Reports.

Usprkos svojim godinama, ovaj poljski Papa pokazao je zavidnu unutarnju snagu i energiju dok je poticao mlade da se ne boje boli i nevolja koje im život može donijeti. Poručio im je i neka iskoriste trenutak i teže da budu sveci od svojih mladenačkih dana.

"Jedan mi je mladić rekao kako je primijetio da su poruke papa Ivana Pavla II. dok je bio nešto mlađi bile veoma snažne, čak pomalo i provokativne. Ipak, u već poodmakloj dobi, dok je bio slab, nemoćan i bolestan, Papine su poruke ostale jednako snažne. To me navodi da pomislim kako se velika snaga krije u tim porukama. Kao da se sam Papa mogao sakriti iza tih poruka koje su zračile snagom i jakošću“, rekao je mons. Renato Boccardo, bivši organizator papinskih putovanja.

Tijekom Svjetskog dana mladih, Ivan Pavao II. je pozvao mlade da grade civilizaciju ljubavi, da postave Krista kao temelj svojeg života.

Izvor: Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Da biste komentirali, prijavite se.