Pozitivan dijalog između Crkve i vlasti

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 18. srpnja, u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica. Nuncij D´Errico istaknuo je kako je njegova misija u Hrvatskoj nastavak započetog u BiH i Crnoj Gori, te prenio poruku Svetog Oca kako je Hrvatska važna zbog svoje uloge u regiji, posebno sada kada je pred ulaskom u Europsku uniju.
četvrtak, 19. srpnja 2012. u 00:00

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu, 18. srpnja, u nastupni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Alessandra D'Errica. Nuncij D´Errico istaknuo je kako je njegova misija u Hrvatskoj nastavak započetog u BiH i Crnoj Gori, te prenio poruku Svetog Oca kako je Hrvatska važna zbog svoje uloge u regiji, posebno sada kada je pred ulaskom u Europsku uniju kao i zbog katoličkih vjernika ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim državama. Istaknuo je također kako želi uspostaviti pozitivan dijalog između Crkve i civilnih vlasti.

Ministrica Pusić istaknula je kako je Hrvatska svjesna uloge koju može i treba imati u regiji te da je naš pristupni proces pomogao izgradnji institucija države, ali i političkom sazrijevanju te dodala kako je za Hrvatsku bio vrlo važan posjet Svetog Oca protekle godine zbog snažnih europskih poruka koje je poslao. Izrazila je osobno zadovoljstvo zbog dolaska nuncija upravo stoga što dobro poznaje regiju, ali i zbog njegovog iskustva misija u Afganistanu, gdje Hrvatska ima najveći broj vojnika u misiji, te Pakistanu u kojima je radio na promicanju razumijevanja, tolerancije, suradnje i međureligijskog dijaloga, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Izvor: IKA

Da biste komentirali, prijavite se.