Predstavljen logo za Godinu vjere

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije objavilo je Logo za predstojeću Godinu vjere koja započinje 11. listopada 2012. i traje do 24. studenog 2013. godine. Papa Benedikt XVI. ranije je rekao kako se nada da će ona pridonijeti "povratku Božje prisutnosti u svijetu i dati čovjeku pristup vjeri te mu omogućiti da vjeruje Bogu koji nas, u Isusu Kristu, voli do samoga kraja".
četvrtak, 26. srpnja 2012. u 00:00

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije objavilo je Logo za predstojeću Godinu vjere.

Godina vjere započinje 11. listopada 2012. i traje do 24. studenog 2013. godine, a papa Benedikt XVI. ranije je rekao kako se nada da će ona pridonijeti "povratku Božje prisutnosti u svijetu i dati čovjeku pristup vjeri te mu omogućiti da vjeruje Bogu koji nas, u Isusu Kristu, voli do samog kraja“.

Papa je ukazao kako u mnogim područjima diljem svijeta postoji opasnost da se vjera do kraja ugasi, "kao plamen bez ulja". Duboka krize vjere i gubitak vjerskog osjećaja predstavlja jedan od najvećih izazova Crkve danas, upozorio je Sveti Otac.

U opisu loga stoji: na kvadratnom obrubljenom polju simbolično je prikazana lađa, slika Crkve, u plovidbi kroz valove koji su grafički tek malo naznačeni. Jarbol na lađi je križ s kojeg se uzdižu jedra koja dinamičkim znakovima tvore Kristov trigram. Osim toga, pozadina jedara je sunce koje, povezano s trigramom, upućuje također na euharistiju.

Izvor: Laudato/annusfidei.va

Da biste komentirali, prijavite se.