Predstavljeno Papino putovanje u Benin

U Tiskovnom uredu Svete Stolice 14. studenoga o. Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnog ureda i Radio Vatikana, predstavio je novinarima predstojeće Papino putovanje u Benin, treće u Afriku, inače 22. međunarodno putovanje pape Benedikta XVI., od 18. do 20. studenoga.
utorak, 15. studenog 2011. u 00:00
U Tiskovnom uredu Svete Stolice 14. studenoga o. Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnog ureda i Radio Vatikana, predstavio je novinarima predstojeće Papino putovanje u Benin, treće u Afriku, inače 22. međunarodno putovanje pape Benedikta XVI., od 18. do 20. studenoga, rekavši da će Sveti Otac potpisati i biskupima predati apostolsku posinodsku pobudnicu Druge posebne Biskupske sinode za Afriku.
 
Benin je mala država, ima svega sedam milijuna stanovnika, ali je s duhovnog motrišta vrlo važna za Crkvu.
 
Iz Benina je prije 150 godina krenuo val evangelizacije koji je postupno zahvatio okružje, od Toga do Gane i Nigera. Lokalno će stanovništvo s papom Benediktom XVI. proslaviti 150. obljetnicu trajne evangelizacije i inkulturacije evanđelja, naglasio je o. Lombardi dodajući da će apostolsko putovanje ohrabriti cijelu Afriku.
 
Rekavši da će Sveti Otac moliti na grobu kardinala Bernardina Gantina, preminulog 2008. godine, podsjetio je da je pokojni kardinal bio pročelnik Kongregacije za biskupe kada je Sveti Otac bio na čelu Kongregacije za nauk vjere. U Beninu ga smatraju ocem domovine, poštuje ga svekoliko beninsko stanovništvo. Uostalom, Crkva je u beninskoj povijesti ispisala neizbrisive stranice, ustvrdio je o. Lombardi.
 
Izvor: IKA
 
Da biste komentirali, prijavite se.