Prvi sastanak pape Franje s Vijećem kardinala u 2018. godini

U Vatikanu je započeo 23. sastanak pape Franje s kardinalima savjetnicima, članovima Skupine C9, koji će završiti u srijedu, 28. veljače.
Autor: Radio Vatikan/Laudato/K.P. Photo: Radio Vatikan ponedjeljak, 26. veljače 2018. u 19:17

Riječ je o prvom sastanku spomenute skupine u ovoj godini, i 23. otkako je Papa ustanovio to tijelo, 28. rujna 2013. godine, sa zadaćom da mu pomogne u upravljanju općom Crkvom i da razmotri reviziju apostolske konstitucije 'Pastor Bonus' o Rimskoj kuriji.

U jednom je nedavno danom intervjuu za Vatican News, biskup Marcello Semeraro, tajnik Vijeća kardinala, napomenuo da će se na tom sastanku ponovno razgovarati o bitnim pitanjima dikasterija, o kojima je rad Skupine C9 već u završnoj fazi.

Biskup je, osim toga, istaknuo da reforma pokreće organizacije i strukture, ali prva promjena koju je potrebno činiti, i to stalno, jest promjena mentaliteta. Po mišljenju tajnika kardinalskoga vijeća, ono što reforma Kurije namjerava izraziti jest prije svega suglasnost s onim što je Papa napisao u pobudnici 'Evangelii Gaudium', a to je da trebamo usvojiti uzor misionarstva, naviještanja evanđelja.


 

Da biste komentirali, prijavite se.