Papa: Svijet je svakim danom sve više okrutniji prema isključenima

Svjetski dan migranata i izbjeglica održat će se 29. rujna!
Autor: vaticannews.va/Laudato/J.B. Photo: Vatican Media srijeda, 03. srpnja 2019. u 15:12

'Ne radi se samo o migrantima' tema je Svjetskog dana migranata i izbjeglica koji će se održati 29. rujna. Papa Franjo uputio je poruku povodom pripreme za taj dan, u kojoj je istaknuo kako je istinski razvoj uključiv, plodan i usmjeren prema budućnosti, dok današnji svijet sve više pripada eliti i okrutniji je prema isključenima, piše Vatican News.

- Nažalost zemlje u razvoju nastavljaju iscrpljivati svoje najbolje prirodne i ljudske izvore u korist nekoliko povlaštenih tržišta. Osim toga, dok ratovi pogađaju samo neke dijelove svijeta, proizvodnja i prodaja oružja odvija se u drugim zemljama koje se potom ne žele brinuti o izbjeglicama; ne žele i ne prihvaćaju izbjeglice koje takvi sukobi stvaraju - rekao je Papa.

Nadodao je kako se često govori o miru, dok se oružje prodaje.

- Možemo li govoriti o licemjerju na tom području? Posljedice uvijek trpe mali, siromašni i najugroženiji koje se sprječava da sjednu za stol i kojima se ostavljaju samo mrvice od gozbe. Isključivi razvoj čini bogate bogatijima i siromašne siromašnijima, a istinski razvoj u svijetu promiče integralni rast muškaraca i žena, brinući se za buduće generacije - zaključio je Sveti Otac.

 

Da biste komentirali, prijavite se.