U iščekivanju beatifikacije Hildegarde Burjan

Hildegarda Burjan u svijetu je poznata kao prva demokratska političarka koja će biti uzdignuta na čast oltara, tvrdi kardinal Christoph Schönborn u vezi sa skorom beatifikacijom 29. siječnja u Beču.
srijeda, 25. siječnja 2012. u 00:00

Hildegarda Burjan u svijetu je poznata kao prva demokratska političarka koja će biti uzdignuta na čast oltara, tvrdi kardinal Christoph Schönborn u vezi sa skorom beatifikacijom 29. siječnja u Beču. Govoreći na svečanom skupu austrijske pučke stranke, kardinal je još istaknuo: "Ta velika i prava kršćanka dokazuje da je moguće i u politici postati svet. I još k tomu unatoč svim skepticima da je Austrijanka", našalio se bečki kardinal.

Voditelj kluba austrijske pučke stranke priupitao je kardinala kako se može postati svet, na primjeru Hildegarde Burjan, kardinal je rekao: "Odlučujuća je vjerodostojnost koja se pokazuje u skladu vjere i života. Sveci su ujedno i praktični jer potpuno žive stvarnost. Ne gledaju mimo nego unutra, što je za Hildegardu bilo tipično. Napokon riječ je o tome da se Kristova ljubav uzme kao mjerilo. A mjerodavna Hildegardina socijalna ljubav očitovala se u naklonosti, simpatiji, prihvaćanju i djelovanju."

"S toga je vidika ona svojevrsna prethodnica kršćanske socijalne politike koju je očitovala u svojim mnogim govorima. Tako je ona i velika Austrijanka ali i izvanredna žena kao osoba koja nam može biti uzor u politici okrenutoj vrednotama a ne populizmu", nadodao je.

Izvor: Radio Vatikan

Da biste komentirali, prijavite se.