Obredi Velikog tjedna na Laudato televiziji

Sudjelujte u obredima i slavljima Velikog tjedna kroz prijenose iz Vatikana i Izraela.
Autor: Laudato/M.P. Photo: wikimedia.org ponedjeljak, 17. travnja 2017. u 07:45

Laudato TV prenosi liturgijske obrede Velikoga četvrtka, Velikoga petka, Velike subote, Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka. Svima onima koji nisu u mogućnosti sudjelovati na njima uživo, neka bude korisno ovo sudjelovanje u televizijskim prijenosima iz Vatikana i Izraela.
 
VELIKI ČETVRTAK

SVETA MISA POSVETE ULJA, Vatikan
9:30h

U spomen na sveta pomazanja, u svim katedralama svijeta pa tako i u Vatikanu slavi se misa posvete ulja. U znak jedinstva i zajedništva okupit će se svi kardinali, patrijarsi, nadbiskupi, biskupi te dijecezanski i redovnički prezbiteri prisutni u Rimu. Euharistijsko slavlje predslavi papa Franjo.
 
GETSEMANSKA SVETA URA, Jeruzalem
20:00h

Nakon posljednje večere Krist se uputio u Getsemanski vrt gdje je u molitvi, krvavom znoju i suzama čekao početak smrtnog mučenja. Pratimo molitvu svete getsemanske ure, s istog mjesta, u Jeruzalemu, koju predvodi kustos Svete zemlje.
 
 
VELIKI PETAK
 
OBRED MUKE GOSPODNJE, Vatikan
17:00h

Jedini dan u godini kada nema mise je Veliki petak. Posebnim se bogoslužjem vjernici spominju Kristove muke, očitovanja Božje ljubavi koja ide do kraja. Obred Muke Gospodnje u Vatikanu predvodit će Sveti Otac.
 
KRIŽNI PUT, Koloseum
21:15h

Promišljajmo Kristov križni put u jednom od najmonumentalnijih zdanja u Vatikanu - Koloseumu. Predvodi ga Sveti Otac promišljajući 14 postaja u suvremenom kontekstu. Prijenos pratimo i na LTV-u.
 
 
VELIKA SUBOTA
 
VAZMENO BDIJENJE, Vatikan
20:30

Ove noći kršćani bdiju – sigurna je činjenica da Bog iz smrti izvodi u život. O tome slušajmo, pjevajmo i molimo uz pomoć obreda iz Vatikana koje predvodi Sveti Otac. To je izuzetna noć sakramenata krštenja i krizme koje će papa Franjo podijeliti skupini odraslih katekumena. 
 
 
USKRS
 
SVETA MISA i URBI ET ORBI, Vatikan
10:00

Osim tradicionalne poruke ''Urbi et orbi'' LTV donosi i najsvečaniju svetu misu u godini koju predslavlja Sveti Otac. Trg svetog Petra u Vatikanu ispunit će tisuće vjernika, a s njima mogu biti i gledatelji Laudato TV-a prateći detalje koji simbolično provode kroz život Isusa Krista i njegovog uskrsnuća. U svojoj će propovijedi papa Franjo usmjeriti uskrsnu misao cijele Katoličke Crkve prema konkretnom današnjem vremenu.
 
 
USKRSNI PONEDJELJAK
 
REGINA COELLI, Vatikan
12:00

Na Uskrsni ponedjeljak prenosimo Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba s Trga sv. Petra i Vatikanu. Ohrabrite se u svojoj svakodnevici riječima vrhovnog poglavara Katoličke Crkve!

 

Da biste komentirali, prijavite se.