Vjera se potiskuje zakonskim smicalicama

Vjerska sloboda je srž i temelj svih ljudskih prava, stoga je međunarodna zajednica odgovorna za stvaranje ozračja u kojem će se poštivati vjerska sloboda i za usvajanje mjera za njezino uživanje, istaknuo je nadbiskup Silvano Maria Tomasi u svom govoru u ime Svete Stolice na 20. sjednici Vijeća UN-a za ljudska prava održanoj u Ženevi.
nedjelja, 08. srpnja 2012. u 00:00

Vjerska sloboda je srž i temelj svih ljudskih prava, stoga je međunarodna zajednica odgovorna za stvaranje ozračja u kojem će se poštivati vjerska sloboda i za usvajanje mjera za njezino uživanje. istaknuo je nadbiskup Silvano Maria Tomasi u svom govoru u ime Svete Stolice na 20. sjednici Vijeća UN-a za ljudska prava održanoj u Ženevi.

Osvrnuvši se na zasjedanje Vijeća, nadbiskup je ocijenio kako usvojene rezolucije svjedoče da je dug put pred nama. Izvijestio je da se razgovaralo o zemljama u kojima se sustavno krše ljudska prava, dok je Sveta Stolica. kao i uvijek, govorila o poštivanju vjerske slobode, budući da se u mnogim državama ne poštuju prava vjerskih manjina.
 
Postoji veza između poštivanja vjerske slobode i miroljubiva suživota naročito u zemljama u razvoju, jer poštivanje vjerske slobode omogućuje svekolikom stanovništvu da zdrave i kreativne snage usmjeri postizanju općega dobra, istaknuo je nadbiskup Tomasi.

Na primjedbu da osim progona prijete i opasna ograničavanja vjerske slobode, rekao je da se ponašanje prema vjeri na Zapadu ne očituje fizičkim nasiljem, nego najpodlijim zakonskim smicalicama nastojeći svima nametnuti laički filozofiju i laičko shvaćanje života u kojem nema mjesta za religiju.

Izvor: IKA

Da biste komentirali, prijavite se.