Čokoladni natječaj na Cambridgeu

Sveučilište Cambridge u Velikoj Britaniji raspisalo je za doktorante natječaj za "najslađi posao na svijetu" - istraživanje čokolade.

Melted-Chocolate.jpg
Autor
hrt.hr
Fotograf
blog.avago.com.au
Objavljeno:
 
18.08.2014 11:22

Cilj istraživanja je pronaći način na koji se na temperaturi višoj od 34 stupnja Celzija može spriječiti topljenje poslastica od čokolade.

Ukoliko budući doktorant-istraživač na Cambridgeu pronađe rješenje, deset najvećih proizvođača čokolade imat će priliku još povećati svoje prihode, koji su prošle godine iznosili vrtoglavih 85 milijardi američkih dolara.

Priliku za "najslađi posao na svijetu" nemaju doktoranti izvan Europske Unije, jer je natječaj otvoren isključivo za građane Unije.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: