Nikad nije kasno: kršten 91-godišnji 'šukundjed'!

Do odluke o krštenju ovaj starac došao je razmišljajući o svojoj smrtnosti, pošto mu se zdravlje počelo pogoršavati.
Autor: faithwire.com/laudato.hr/D.R. Photo: Lyndsey Robinson/facebook srijeda, 25. rujna 2019. u 11:33

Da za neke stvari u životu nikad nije kasno dokazuje nam priča iz američkog grada Bowdon gdje se krstio 91-godišnji 'šukundjed'.

Priču je objavljila Lyndsey Robinson, praunuka novokrštenika Lindy Cummingsa kojeg Lyndsey naziva kao Pawpaw Lindy.

Do odluke o krštenju ovaj starac došao je razmišljajući o svojoj smrtnosti, pošto mu se zdravlje počelo pogoršavati. Počeo je razmišljati o široj slici svijeta i života te je doživio spoznaju o sudbini svoje duše. Odlučio je prihvatiti Isusa Krista i krstiti se, što je njegova praunuka objasnila na svom Facebook profilu:

- 'Pawpaw Lindy' je, kao što je Darnell rekao večeras, dobar čovjek. Iskren je i uvijek se trudio činiti dobro. Bio je farmer, otišao je u Sardis i tu ostao dugo vrijeme. U braku s 'Mawmaw Margie' bio je više od 70 godina. Odgojio je veliku i pristojnu obitelj: 3 djece, 7 unučadi, 14 praunuka i jednog šukununuka. No, kao što je i Darnell rekao večeras, ako raditi dobro ili biti dobar ne mora vas dovesti do neba jer "milošću ste spašeni vjerom; i to ne od sebe: to je dar Božji: Ne po djelima, da se ne bi tko hvalio." (Ef 2,8-9).- Ako umrem, znam da idem u pakao - bile su to riječi farmera Lindya Cummingsa kad je počeo razmišljati o životu nakon smrti.

- U posljednje vrijeme ima nekih zdravstvenih problema, uglavnom je povezano sa starosti. Pričao nam je da se sjeća da se još kao dječak vjerom "spasio", ali da u toj dobi nije shvaćao pravu veličinu takve odluke - prepričava Lindsey.

Prije nekoliko dana "Pawpaw Lindy" je odlučio ostaviti grijehe iz svoje prošlosti ispred križa, prihvatiti Krista i krstiti se.

Vijest se proširila velikom brzinom, a mnogi su u komentarima čestitali Lindyju na odluci, istaknuvši kako „nikada nije kasno“ predati svoj život Isusu.

- Zamislite koliko je ljudi vidjelo sliku radosne vijesti da Bog poziva i spašava čak i najstarije grešnike - kaže Lindsey.

 

Da biste komentirali, prijavite se.