CLICKTOPRAY - nova aplikacija koja poziva na molitvu

Ova inovativna aplikacija na mobilnim uređajima, podsjeća i poziva vjernike za molitvu tri puta na dan: jutro, podne i navečer.
Autor: Laudato/D.T. Photo: archive.paoline.org četvrtak, 08. ožujka 2018. u 16:20

Kao što je nekada zvuk zvona sa zvonika pozivao vjernike na molitvu, danas to radi mobilna aplikacija clicktopray

Ova inovativna aplikacija na mobilnim uređajima, podsjeća i poziva vjernike za molitvu tri puta na dan: jutro, u podne i navečer. Kreatori ove platforme su međunarodna mreža molitve za papu (molitveni apostolat) i meg ( euharistijski pokret mladih).

 Aplikacija spaja stotine tisuća osoba diljem svijeta, koje dolaze iz raznih kultura i jezika, a sve s ciljem kako bi molili za brojne izazove s kojima se suočava cijela Crkva. Momentalno ovu aplikaciju posjeduje 775.650 osoba iz 216 nacija. Najviše korisnika ima u Sjedinjenima Američkim Državama (oko 7.500), zatim u Portugalu (oko 6.500), te Argentini  i Brazilu ( po 5.500). Ova platforma dostupna je na engleskom, španjolskom, portugalskom, francuskom, njemačkom i talijanskom za Android i IOS.  

Za korištenje aplikacije potrebno se registrirati. Nakon toga je moguće zapisati osobnu molitvi ili nakanu. Svi koji su "umreženi" preko clicktopray mogu "moliti zajedno" s cijelim svijetom. Također se svakog mjeseca moli na nakanu sv. Oca. Papina svjetska molitvena mreža  je začetnica ovog projekta uz još brojne druge pokrete.

 
Da biste komentirali, prijavite se.