Papa Franjo novi je član Hajduka iz Splita

Nakon dresa, Papa ima i Hajdukovu člansku iskaznicu!
Autor: Laudato/J.B. Photo: Vatican Media subota, 04. svibnja 2019. u 17:10

Papa Franjo novi je član Hajduka iz Splita.

Josip Jadrijević, vatrogasac iz Primoštena, Papi je prije dvije godine dao Hajdukov dres, a ovaj put uručio mu je Hajdukovu člansku iskaznicu s njegovim imenom, objavila je Facebook stranica Hajdučke vijesti.

- Razgovarali smo o životu, ja sam inače vatrogasac, zanimalo ga je kako to da mlada osoba bude tako ambiciozna i uporna, rekao sam mu da mi je uskoro i rođendan pa mi ga je čestitao i zagrlio me. Dao sam mu prije dvije godine dres Hajduka, a ovaj put člansku iskaznicu pa se nasmijao. Iako je to više pro forme jer on ne smije biti član. Prepoznao je Split, rekao da je tamo jako lijepo. Papa se potpisao na neke slike, blagoslovio neke predmete koje nosim doma - kazao je  Jadrijević, kojemu je ovo već drugi susret sa Svetim Ocem nakon audijencije na Trgu svetog Petra.

Jadrijević je u vrijeme kada se prikupljala pomoć za malenu Milu, pisao Papi da se moli za nju.

- Odgovorio mi Mons. Georg Ganswein. Iznenadio sam se kad sam u sandučiću vidio kuvertu i piše Vaticano. Otvorio sam je i pisalo je da mi se zahvaljuju na pismu te da im je drago što ću pristupati Generalnoj Audijenciji na Trgu Svetog Petra nakon koje ću imati priliku razgovarati sa Svetim Ocem. Datum sam mogao birati sam (uvjet da je srijeda). Odlučio sam se za 01.05. iz razloga sto je meni imendan a i dva dana poslije je moj rođendan - priča Jadrijević za 24 sata.

Papa mu je otkrio kako ima prijatelje u Splitu.

- Sveti Oče onda nema prepreke da što prije posjetite Hrvatsku, Split i proglasite Stepinca svetim. Aha kardinal Stepinac, biti će svet - prepričava Jadrijević svoj drugi susret sa papom Franjom.Da biste komentirali, prijavite se.