Pet korizmenih prijedloga za parove

Kršćanski portal Church pop ima pet ideja za bračne parove, ali ništa manje nisu namijenjeni zaručnicima ni onima koji su 'samo' u vezi.
Autor: churchpop.com/laudato.hr/D.R. Photo: pexels.com utorak, 25. veljače 2020. u 17:36

Sutrašnjom Čistom srijedom ili Pepelnicom započinje korizmeno vrijeme. Vrijeme je to u kojem svaki vjernik razmišlja o svom odnosu s Bogom na intenzivniji način, bilo da se nečega odrekne u narednih 40 dana, bilo da odluči više moliti i slično.

Kršćanski portal Church pop ima pet ideja za bračne parove, ali ništa manje nisu namijenjeni zaručnicima ni onima koji su 'samo' u vezi.

1. Idite svakodnevno na Misu
Svakodnevno sudjelovanje na Misi sa supružnikom može biti teško, ali je vrijedan izazov. Ako se obveze tako ne mogu uskladiti, možda biste mogli pokušati ići barem na jednu zajedničku Misu preko tjedna. Premda Katolička crkva obvezuje vjernika samo na nedjeljnu Misu, prisustvovanje na Misi preko tjedna također daje nebrojene milosti.

Zamislite pak koje li milosti Bog dodjeljuje onim parovima koji zajedno idu na svete Mise! Čak ako jedno od vas ne može ići na Misu, drugi može ići 'za oboje'.

2. Idite na klanjanje
Osim svete Mise, velika je pobožnost prisustovati klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu. Sabrati se na neko vrijeme u molitvi i tišini pred živim Kristom ujedinjuje nas u molitvi, učvršćuje nas u svetosti i zbližava nas s Bogom i drugima.

3. Molite krunicu
Sveta krunica jedna je od najsnažnijih molitvi našeg vremena. Pri ukazanju u Fatimi 1917. godine, Djevica Marija zatražila je da svakodnevno molimo krunicu.

Sveti Ljudevit Montfortski rekao je da je 'krunica najmoćnije oružje za susret sa Srcem Isusovim, našim Otkupiteljem, koji neizmjerno voli svoju Majku.'

4. Prakticirajte tjelesna djela milosrđa
Tijelovska djela milosrđa uključuju hranjenje gladnih, odijevanje golih, posjećivanje bolesnih i zatvorenih, primanje putnika i pokapanje mrtvih.

Kao par, mogli biste se odlučiti za volontiranje u nekoj dobrotvornoj udruzi, Caritasu ili prihvatilištu za beskućnike. Možete posjetiti dječju bolnicu ili nekog u staračkom domu. Postoje brojne mogućnosti koje neće samo pomoći onima oko vas, već će izgraditi vas i vašu vezu.

5. Razmatrajte Kristovu muku
Jeste li ikad razmišljali o tome da zajedno otiđete na molitvu križnog puta? Kao bračni parovi, pozvani smo umrijeti sebi i prepustiti se životu za drugoga. Kad razmatramo o Kristovoj muci, smrti i uskrsnuću, trebali bismo u tome vidjeti model za bračni život.

Po našoj ljudskoj prirodi želimo živjeti sebičnim životom, ali nas Kristova žrtvena ljubav podsjeća na spasenjsku važnost služenja drugome.

 

Da biste komentirali, prijavite se.