Pripremite se za prvi hrvatski ''ChestFest''

Hrvatski čestertonijanski klub u svibnju organizira prvi hrvatski festivala posvećen G.K. Chestertonu, a poseban gost je Dale Ahlquist.
Autor: Hrvatski čestertonijanski klub/Laudato/D.T. Photo: Hrvatski čestertonijanski klub/Laudato srijeda, 28. veljače 2018. u 12:35

Sve ljubitelje ''Apostola zdravog razuma'' Gilberta Keitha Chestertona razveselit će vijest da odsada mogu pribaviti majice s njegovim likom.

Hrvatski čestertonijanski klub je odlučio pripremiti sve privrženike G.K. Chestertona za nadolazeći trodnevni festival posvećen književniku pod nazivom ''ChestFest'' koji će se održati u svibnju ove godine.  Riječ je o prvom hrvatskom festivalu posvećenom G.K. Chestertonu.

Majice je moguće naručiti preko linka http://bit.ly/chesterton-majica, a dio prikupljenih sredstva bit će utrošen za organizaciju festivala. 

Među gostima iz brojnih europskih i svjetskih klubova, hrvatski čestertonijanski klub može se pohvaliti da će festival u njihovoj organizaciji oplemeniti Dale Ahlquist, predsjednik The American Chesterton Society.

Dale Ahlquist je i izdavač časopisa ˝Gilbert!˝ kojeg izdaje Američko čestertonijansko društvo. Također, napisao je dvije knjige o ovom velikom književniku, teologu i filozofu s početka 20. stoljeća. Uz to, uredio je četiri te napisao niz članaka o njemu. Predavao je na prestižnim fakultetima i sveučilištima kao što je Yale, Columbia, NYU, Cornell i Rice. A možda najvažnije za reći je da je Ahlquist suosnivač Chestertone akademije u St. Louis Park-u u Minnesoti i izvršni producent ''Manalivea'', filma rađenog prema noveli G.K. Chestertonea (2010). Možemo reći da je Dale Ahlquist jedan od najpoznatijih čestertonijanac u svijetu.

Podsjećamo da Laudato televizija petkom u 21:30 emitira esmisiju ˝Apostol zdravog razuma˝. Kroz nju možete otkriti sve o Chestertonovom životu, djelima, prijateljima, obitelji. Dramska uprizorenja oživljavaju njegove misli, a Ahlquistova razlamanja istih hrane sve intelektualno gladne gledatelje.

Stoga, ako ste ljubitelj ili će te nakon ovoga tek postati, propisno se odjenite za nadolazeći festival ''ChestFest'' i pripremite se na vrijeme za revoluciju Pravovjerja.

 

Da biste komentirali, prijavite se.