Sedam savjeta za lijepu i gustu božićnu pšenicu!

Slijedite ove korake za najljepšu pšenicu koju ste dosad posijali…

nature-garden-grass-lawn.jpg
Autor
croexpress.eu/Laudato/M.B.
Fotograf
pexels.com
Objavljeno:
 
13.12.2023 08:03

1. Prije sijanja, pšenicu je dobro namočiti u mlakoj vodi te ju ostaviti preko noći da odstoji. Nakon toga, najbolje ju je osušiti na papirnatom ubrusu te zatim posijati. Tako će bolje proklijati.

2. Najbolje ju je sijati u manjoj lončanici ili na tanjuriću. Neki ju stavljaju i na sloj vate, što je prilično praktično, jer vata upije višak tekućine.

3. U posudu u kojoj ćete držati pšenicu stavite malo zemlje i pšenicu rasporedite po površini. Zatim ju prekrijte još jednim slojem zemlje.

4. Zalijte ju umjereno i postavite na toplo, ali svijetlo mjesto. Najbolje ju je staviti pored prozora. Pazite da mjesto gdje ju držite ne bude previše blizu grijanja, jer bi se pšenica mogla posušiti.

5. Pšenicu zalijevajte svaki dan i pratite njezin napredak. Vrlo je važno ne pretjerati, kako ne bi zrnje plutalo na vodi. Dovoljno je zaliti ju ravnomjerno, žlicom obične vode.

6. Kad pšenica dovoljno naraste, možete ju urediti kako bi izgledala lijepo pod borom. Odrežite vrhove kako bi bili jednaki, a jedan od običaja je i vezanje ukrasne vrpce oko pšenice. naravno, ne prečvrsto, tek toliko da se vrpca drži.

7. Posijte dovoljno teglica kako biste ih mogli staviti pod bor i na stol, jer mlada i zelena pšenica jedan je od najljepših blagdanskih ukrasa u našem domu.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: