USKORO na Laudato TV: Nadbiskup Fulton J. Sheen: Život vrijedi živjeti

DUHOVNI TELEVIZIJSKI KLASIK - Nadbiskup Fulton J. Sheen: Život vrijedi živjeti - od četvrtka 16. studenoga premijerno na Laudato TV.
Autor: Laudato/M.V. Photo: wikimedia.org subota, 04. studenog 2017. u 14:17

Life is worth living, 30'
edukativno vjerski serijal
Produkcija: American Broadcasting Company (ABC) & DuMont Television Network (1952–1957)
Obrada: EWTN (1999)
 
Na Laudato TV predstavljamo jednu od najpoznatijih medijskih osoba katoličanstva – nadbiskupa Fultona J. Sheena! Osvojio je nagradu Emmy, bio na naslovnici časopisa „Time“, u kojem je 1952. opisan kao najnovija zvijezda američke televizije, njegovu je emisiju tjedno gledalo više od 5,5 milijuna kućanstava, a od četvrtka 16. studenog u 20:30 premijerno će ga moći pratiti svi gledatelji Laudato TV.
 
Video zapisi ovog priznatog intelektualca, filozofa i teologa su iz 1950-tih i 1960-tih godina, ali tehnička zastarjelost ne zasjenjuje njihovu dubinu, jasnoću, živost i aktualnost.
 
Nadbiskup Sheen nije volio publicitet, ali je volio ljude i bio im je dostupan. Medije je koristio za prenošenje Radosne vijesti, znanja i poruke ljubavi Božje, a iščekivali su ih ljudi svih vjera i opredjeljenja. Napisao je 96 knjiga, stotine članaka i snimio brojne radijske i televizijske emisije.
 
Ovo su pitanja koja je postavio u jednoj od svojih zadnjih propovijedi: „Pokaži mi ruke. Imaju li  ožiljke od davanja? Pokaži mi stopala. Jesu li izmorena od služenja? Pokaži mi srce. Jesi li u njemu ostavio mjesta za božansku ljubav?“ To je bio njegov život, služenje drugima.  
 
Jedan je od prvih američkih biskupa koji je provodio puni i ispravan nauk Drugog vatikanskog koncila. Desetljećima prije drugih govorio je protiv rasizma i donirao velike iznose osobnih primanja za pomoć u izgradnji bolnica i crkava za crnce u Alabami. Izrazito se oštro protivio antisemitizmu, naglašavao jednakost među ljudima i bio je protivnik ratova. Svojim autentičnim i beskompromisnim govorima te djelima bio je na meti mnogih protivnika. Iako je kritizirao i izbjegavao sve oblike zemaljskih utopija, podupirao je reforme koje imaju za cilj raditi na svijetu oslobođenom od mržnje, kriminala i nejednakosti.
 
Gledajte jednu od najgledanijih emisija duhovne tematike ''Život vrijedi živjeti'' na Laudato TV u kojoj nadbiskup Fulton J. Sheen raspravlja o bezvremenskim pitanjima čovjekovog života.
 
NAJAVA: Četvrtak, 16.11.2017. u 20:30 sati
Naziv epizode: Radost je kao duga
 
Radost je kao duga što sjaji na svjetlu prvog jutra, uzvišena kao ptica u slavljenju nove zore. Nije sve samo smijeh, nisu sve samo suze. I jedno i drugo čovjeka prati kroz život. Pitanje je: koje od tog dvoje dolazi prvo? Što znači biti sretan i koje mjesto u čovjekovom životu ima tuga, koji je smisao patnje i kako živjeti svoj život? Poslušajte kako se ovim temama bavi nadbiskup Fulton J. Sheen i saznajte zašto su njegove emisije toliko popularne!
 

Da biste komentirali, prijavite se.