Marija Husar Rimac: Molitva kao ispunjenje srca i duše

Talent, rad i molitva – tajni je recept uspjeha pjevačice Marije Husar Rimac.
Autor: Marija Pandžić srijeda, 16. studenog 2011. u 00:00
Talent, rad i molitva – tajni je recept uspjeha pjevačice Marije Husar Rimac. Poznata je javnosti kao članica kvarteta „Divas“ u kojem je pjevala sa sestrom Ivanom. Sestre Husar ujedno su i dobitnice Porina. Danas Marija Husar samostalno radi, sudjeluje u humanitarnim projektima i organizira festivale duhovne glazbe.

Kako je otkrila za Laudato.hr, duhovna glazba u Hrvatskoj nalazi se u svojim počecima i pred njom stoji puno izazova. Naime, ta vrsta glazbe, pojasnila je Marija Husar, treba tek zaživjeti i doživjeti svoj vrhunac.

„Duhovnoj glazbi na hrvatskoj glazbenoj sceni potrebna je kvaliteta, odnosno spoj izvrsnog aranžmana, glazbe i teksta. Niti jedan od tih segmenata ne može biti samostalan. Naime, te pjesme nose duhovnu poruku i zbog toga su bliske ljudima i svakome mogu pomoći.“

Da bi pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija, Marija sudjeluje u mnogim humanitarnim koncertima. „Pomoći nekome sa svojim talentom najmanje je što mogu učiniti. Budući da mi je Bog dao talent – dužnost mi je pomoći ljudima u potrebi“, napomenula je.

Marija Husar Rimac se prije nepune dvije godine odlučila i na obiteljski život. Smatra da svaki čovjek nastavlja svoj razvoj u braku. Naglasila je da prvo mjesto u njezinom životu zauzima ljubav.

IMG_4234-(1).jpg„Za mene je brak svetinja. U tome su mi roditelji uzor. Naime, kroz njihove životne trenutke, one lijepe i teške, imala sam pravi model mog budućeg odabira.“

Početak dana bez molitve Marija ne može zamisliti. Kako nam je u razgovoru otkrila, bez molitve se osjeća potpuno nezaštićeno.

„Moja molitva je zaštita i zahvala Bogu za sve što mi je dao. Molitvu doživljavam kao ispunjenje srce i duše. Često molim za pokojne i bolesne, jer smatram da je njima potrebna pomoć.“

Marija Husar Rimac osvrnula se i na pohod Benedikta XVI. Hrvatskoj, te je rekla da je to bila velika čast za hrvatski narod.

„Bila sam tužna zbog negativnog ozračja koji je vladao prije Papinog dolaska. Ponosna sam na doček koji smo mu priredili. Osobito na mlade koji su ga dočekali na zagrebačkom glavnom trgu. Mislim da će mu se taj susret s mladima zauvijek urezati u sjećanje. S velikim poštovanjem susreli smo se s poglavarem Katoličke crkve te sam sretna da je nastavio put Ivana Pavla II.“

Nastojanja Laudata da promiče duhovnu glazbu i suvremenu sakralnu umjetnosti, podržala je i Marija Husar Rimac, jer kako je rekla, sretna je što netko uviđa važnost duhovne glazbe.

„Vjerujem da će Laudato pripomoći razvoju duhovne glazbe kako bi zvučala kvalitetno i bila pristupačna ljudima. Laudatov tim može računati na moju podršku da duhovnu glazbu podignu na umjetničku razinu.“

Kako nam je na kraju razgovora otkrila, velika joj je želja da svi pronađu mir i spokoj u obiteljima.

„Voljela bih da se raširi svijest da je život vrlo jednostavan, ako ga takvim učinimo. Treba ovladati nedaćama i biti usmjeren na lijepe stvari“, poručila je Marija Husar Rimac.
 
Da biste komentirali, prijavite se.