Odgovor!

Pitaju me...
Autor: fra Ivo Rastočić/Laudato Photo: pixabay.com srijeda, 21. lipnja 2017. u 08:15

Pitaju me zašto nešto ne kažeš o izborima?
Baš ne ću o tome.
Već ću govoriti o molitvi kod Kamenitih vrata, o molitvi pred bolnicama, o molitvi za domovinu u Sv. Trojice, o sv. Anti na Poljudu, na Dubravici, na mojim Novim selima, o Humcu... O Martini koja čuva čednost i čistoću molitvom! Jer molitva je moj izbor, moj kružić na listiću života.
 
Pitaju me zašto nešto ne kažeš o Janici, o Luki, o Zdravku, o Bruni, o Zlatku…?
Ne bih o tome.
Radije ću govoriti o ljudima koje sam prošla dva vikenda upoznao, o ljudima iz molitvene zajednice Srce Isusovo, iz SKAC-a Palma, iz MAGISA, iz Merzovih Orlova, o FRAMI, o MVM-u… Jer oni organiziraju kampove za mlade, jer oni evangeliziraju, jer oni se ne boje povika i poruga, oni ne lažu i ne daju lažna svjedočanstva, jer oni se ne bahate. To su ljudi o kojima želim pričati u Hrvatskoj!
 
Pitaju me zašto nešto ne kažeš nešto o Hajduku?
Neću o tome.
Radije bih govorio o Hodu za život u Zagrebu i Splitu, o Marijanskom zavjetu za Domovinu od Iloka do Dubrovnika, o Herceg-Bosni, Hodu Frame, o akciji Prazan grad. To su ekipe na terenu koje želim podržati uz koje želim stajati i s kojima želim graditi moralniju Hrvatsku!
 
Pitaju me da nešto napišem o Agrokoru, o HEP-u?
Ne želim o tome.
Želim pisati o 72 sata bez kompromisa, Volonterskom centru SKAC-a ST, o Juraju Bonaćiju, o pomoći Salomonskim otocima, o Marijinim obrocima, o Južnom Sudanu, o svakom onom prevarenom i blokiranom Hrvatu i Hrvatici, o pomoći djeci u Klaćevoj. To su Kristove volonterske tvrtke koje želim reklamirati i poticati!
 
Pitaju me što kažeš na nove koalicije i preslagivanja?
Ne bih o tome.
Želio bih pisati o SHKM-u u Vukovaru, o Alci u Vukovaru, o zajedništvu, o majci koja još uvijek traži grob svoga sina, o Lidiji koja je blagajnica i koja radi nedjeljom za minimalnu plaću, o mladim prijateljima koji odlaze iz Hrvatske, o baki i djedu koji kopaju po kontejnerima tražeći boce, o ocu koji je ovršen i ne može obitelji osigurati krov nad glavom, o branitelju koji je izrugan i ismijan, o braniteljici o kojoj svi šute, o silovanim i zlostavljanim ženama kojih se mnogi odriču, o bratu i sestri u Kristu koji trpi šikaniranja na poslu i javnim ustanovama, o progonjenim kršćanima, o odgoju mladeži i o obitelji. Samo tu koaliciju priznam i samo se molim da će jednom doći do preslagivanja u ovoj našoj koaliciji. Preslagivanja po istini, po pravdi i po moralu!
 
Molitva, hod, volontiranje i preslagivanje vrednota trebaju danas nama u ovom duhovnom boju!
Trebaju nam mladi ljudi, beskompromisna mladež, trebaju nam branitelji i trebaju nam majke i očevi da bi stvorili perspektivu za domovinu!
Završio bih sa stihovima jedne pjesme: 'Umoran sam, anđele; kao poslije teške noći, kao snova željne oči; umoran sam najviše od podjela među nama i od gluposti po novinama; gdje, pitam se, vodi ovo sve…'
 

Da biste komentirali, prijavite se.