Što se čovjeku dogodi da se okrene Bogu?

Povodom godine posvećnog života predstavljamo vam jednog od mnogih živih i životvornih primjera milosnog poziva i plodonosnog odaziva.
Autor: Antun Mate Antunović/Laudato/M.P. Photo: images.forwallpaper.com utorak, 09. lipnja 2015. u 17:28

Don Josip Radić, mr. sc. (Kupres, r. 2. IV. 1965.), nekadašnji savjetnik u Hrvatskom ministarstvu prometa i veza, znanstvenik ekonomist (usput rečeno, završio je tri fakulteta, a nikada u životu ispita nije pao). Nakon sto je doživio jasan Božji poziv u svome srcu, ostavlja obećavajuću i blistavu karijeru te već zgotovljene planove o osnivanju vlastite obitelji, samo zato da se posve posveti spasonosnoj i nenadmašivoj Kristovoj Raspetoj i Uskrsloj Ljubavi i velikoj obitelji Njegove Crkve, tj. posvećenju svih duša ('u ministarstvu prometa i veza' s Gospodinom).

Znajući da je, po riječima sv. Ivana Pavla II., svetost – pastoralna hitnost i da plodnost svakog „pastoralca“ ne ovisi o metodama, nego o sjedinjenosti s Duhom Svetim, don Josip Radić nastoji živjeti na intenzivan način duhovni život kroz poniznu molitvu i pokoru te djela milosrđa, u zajedništvu s Euharistijskom zajednicom Srca Isusova i Marijina, koju je providonosno nadahnut pokrenuo. Zajednica okuplja braću i sestre različitih duhovnih staleža s nakanom i smjernicama da si budu podrška na putu rasta u pravovjernosti i predanosti Gospodinu, tj. u svetosti; Trojedinom Bogu na slavu i na službu Crkvi, koja, kao Majka svih nas, osposobljava i šalje svoju djecu, i u ovo naše vrijeme, živo promicati Radosnu Vijest spasenja - da Ljubav bude što više ljubljena!

Već neko vrijeme, svake posljednje nedjelje u mjesecu održava izuzetno kvalitetne i posjećene duhovne obnove u povjerenoj mu župi u Polači (pored Benkovca) s početkom u 16h.

Mnogi duhovni nagovori don Josipa mogu se pronaći na Youtubeu, moglo bi se reći da je to audio škola svetosti u u kojoj je prava tajna istinskog smisla i sreće života!

Iz tog bogatog mozaika don Josipa Radića, izdvajamo „Što se (u) čovjeku dogodi da se okrene Bogu“ jer je tematski posebno vezan uz aktualnu Godinu posvećenog života:      
 


Da biste komentirali, prijavite se.