Što ti čekaš?

Ja čekam jedan autobus, čekam autobus koji vozi na stanicu broj 2512.
Autor: fra Ivo Rastočić/Laudato Photo: pixabay.com četvrtak, 14. prosinca 2017. u 09:35

''Isus Krist je nedvojbeno najpopularnija osoba svih vremena.''  Benedikt XVI

Ja čekam jedan autobus, čekam autobus koji vozi na stanicu broj 2512. Čekam autobus koji vozi ''najpopularnija osoba svih vremena''. Autobus registracije VJERA. Pokaz za toga autoprijevoznika jeste MOLITVA. Sjedalo koje nas čeka jeste NADA. Sjedalo nas čeka u redu LJUBAV.

A ti jeli čekaš taj autobus koji polazi u ZORU. I isplati se čekati baš tu najpopularniju osobu svih vremena. Čekati i voziti se sa njim. Evo vidim te na stanici dragi prijatelju i prijateljice. Vidim te na zornicama, a ne vidim te po ulici. Vidim te u Hrvatskoj, a ne vidim te negdje vani gdje autobusne stanice nisu pune.

I baš ti ovo želim reći da skupa čekamo taj autobus. Napunimo taj autobus, ma malo je to reći napunimo trajekt, opet je malo napunimo Hrvatsku molitvom i ostankom našim. Čekanjem Onoga koji je došao i koji dolazi. Naša molitva za druge i za domovinu pruža nam priliku da skupa čekamo i u tome zajedništvu uživamo. To je izraz naše ljubavi ali i registracija naše vjere.

Molitva je pokaz koji pokazujemo ostvarenja u nama. Molitva je pokaz za sjedalo nade drugoga i naše Domovine.  Molitva nas vodi u red ljubavi i odricanja mnogih ljudi naše prošlosti da bi bili slobodni.

Čekaj sa mnom i dočekati ćemo najpopularniju osobu u koju vjerujemo, kojem se nadamo i koji nas ljubi do kraja!

 

Da biste komentirali, prijavite se.