Promišljanja

Još jedna o obitelji

Govoreći otvoreno, pošteno i autentično o svemu što muči i raduje ljude u obiteljskim odnosima Papa nas je pozvao na autentičnu, nikako ne na ''savršenu'' ili ''fasadnu'' radost, predanje i vjeru.
07. lipnja 2016.

Jesu li se usudili?

Ovaj članak pišem o misi večere Gospodnje, ustanovi Euharistije i spomenu uspostave svećeničkog reda. Zapravo, povod je onaj specifikum, posebnost vezana samo za tu misu – obred pranja nogu te promjenu i pojašnjenje na koju se papa Franjo odvažio, prvo dijelom, a onda i službeno, kroz pismo upućeno Kongregaciji za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.
30. travnja 2016.

Usuditi se reći ne

Prvo je potrebno izaći iz lažne sigurnosti četiri zida gdje se takvi nezreli i patološki odnosi odvijaju i postaju sve teži i destruktivniji te početi tražiti adekvatnu pomoć.
31. ožujka 2016.

Biti svjedoci Uskrslog

Ove godine Uskrs pada veoma rano te će i ovaj broj Glasnika, dragi i vjerni čitatelji, doći do vas usred korizme prateći vas u Velikom tjednu i svetkovini Uskrsa.
29. veljače 2016.

Zamilovani nježnošću milosrđa

Tijekom božićnih blagdana imao sam prilike nekoliko dana dublje posvetiti molitvi, a kao vodič poslužila su mi razmišljanja pape Franje o Godini Milosrđa. Jednu rečenicu, koja me je duboko dirnula, svakako bih htio podijeliti i s vama dragi čitatelji. Govoreći članovima pokreta ''Comunione e Liberazione'' u ožujku 2015. Papa je ustvrdio: ''Samo onaj tko je zamilovan nježnošću milosrđa istinski poznaje Gospodina''.
30. siječnja 2016.

Ovo je milosno vrijeme kada možemo svima pokazati da umijemo biti milosrdni poput Oca

Čovjekov kapacitet za empatijom i milosrđem, naravno samo u suradnji s Bogom milosrđa kakvim ga naviješta Objava, čini se neiscrpan i toliko dubokim da dodiruje onaj Božanski.
29. prosinca 2015.

Radost obitelji

Knjižica koju spominjem zove se „Obiteljska zajednica“ i napisao ju je, danas sveti, Ivana Pavao II davne 1981. nakon prve Sinode o obitelji koja je održana 1980., dakle prije 35 godina. I puno i malo no u svakom slučaju to je bio jedan od prijelomnih događaja i dokumenata koji su trasirali sve ono što je Crkva i na općem i na lokalnom planu nastojala činiti za obitelj i s obitelji.
02. prosinca 2015.

Crkva i moderne izbjeglice

Kada smo tek prije mjesec ili dva čitali o 300 000 izbjeglica i migranata koji su uspjeli preći Sredozemlje (od kojih je barem još 2 500 poginulo na tome putu) za nas u Hrvatskoj to su uglavnom bile, istina tuže, ali tek brojke i problemi koji se nas zapravo ne tiču.
29. listopada 2015.

Čovjek s najvećim dugom na svijetu

Jérôme Kerviel, simbol bankarske gramzljivosti koji je prepušten sudskom progonu, osramoćen i ponižen. Tako bi i ostalo da on sam, na prijedlog prijateljice, nije napisao pismo sljedećeg sadržaja: „Najzaduženiji sam čovjek koga je čovječanstvo upoznalo budući da mi za vratom visi sudska presuda na 5 915 610 154 eura. Moje ime možda nije nepoznato, ono je i za mene samoga postalo podsjetnik za ono najgore što sektor financija može izroditi.“
29. rujna 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 52)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|