Teze i sinteze

Nepoznavanje drugih i drugačijih

Problem predrasude, rasizma i ksenofobije nije poteškoća samo provincijski sredina, nego globalni. Svijet se s više ili manje uspjeha bori protiv rasizma. Snimljene su brojne video poruke u kojima poznati sportaši pozivaju da se zaustavi svaka podjela koja bi imala obrise rasizma.
09. listopada 2015.

Vjerske vođe, glumci i košarkaši

Kada ćemo dočekati da se na isključivo vjerskim događajima govori duhovnim, a ne političkim rječnikom? Redatelji Sviličić i Šerbedžija jadikuju da će umrijeti od gladi. Čitajte i o radostima i sramotama Bosne i Hercegovine.
12. rujna 2015.

Beograd opet odlučuje o Stepincu

Dijalog da. Ekumenizam da. Ali činjenice moraju biti iznad svega.
27. srpnja 2015.

Za neke stvari potrebno je predznanje

Izjava da je povijest zadatak isključivo povjesničara je opasana. Kako je moguće da postoje povjesničari koji će za Tita izgovoriti blage riječi?
17. lipnja 2015.

Međugorje ne treba navijače, nego svjedoke

Isus nikada ne uvjerava, ne postavlja se isključivim, ne želi zbog zemaljskih razloga nekoga pridobiti i tako uživati u činjenici da je u pravu.
11. lipnja 2015.

Hrvatska kratkovidnica ili nasilje jednoumlja

Govor koji je začinjen populizmom najbolje prolazi u naroda kojemu je ispran mozak i uzeta mogućnost za kritičko-analitički pristup stvarima.
13. svibnja 2015.

Biskupi na facebooku, a ministri bez pečata

„Što je bilo, opet će biti, i što se činilo, opet će se činiti, i nema ništa novo pod suncem.“
10. travnja 2015.

Papini zečevi i rasprava oko biskupa

Mnoge je zbunila Papina izjava kako majke moraju paziti oko rađanja jer „nismo zečevi“. Kako to shvatiti? Mnogi čudno pišu o imenovanjima biskupa i medijski podmeću.
18. ožujka 2015.

Laži političara i obespravljeni radnici

U kolumni čitajte o lažima i obmanama političara, o radnicima bez plaće i neradnicima koji dobro zarađuju na tuđoj grbači. Čitajte kako je moguće da je u Britaniji najčešće ime Muhamed i kako se dogodilo da je Isus bio u zagrebačkoj diskoteci.
21. siječnja 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 29)
 |<  < 1 - 2 - 3  >  >|