Ne bojte se. Otvorite, štoviše, širom vrata ljubavi!

Vrata? Ona se neće otvoriti sama.
Autor: Josip Ulić/Laudato utorak, 24. svibnja 2016. u 09:39

Kako znati je li nešto za nas ako se tome nismo otvorili? Zaista, potrebno se otvoriti tomu ''nečemu'', u ovom slučaju ljubavi. Trebamo joj dozvoliti da uđe u naš svijet. Dozvolimo da se sudare svjetovi, pa da vidimo hoćemo li opstati. Samo ako drugome dozvolimo da uđe u naš prostor, samo u zbližavanju svjetova možemo vidjeti hoće li se dogoditi pravi ''bum'', a tek nakon toga možemo vidjeti je li moguće zajedno živjeti, je li moguće zajedno disati, disati kao jedno, je li to - to, ono pravo.
 
Ma neka svi budu zdravi, sretni i mirni. Samo mi je jedno žao. Žao mi je što neki nisu otvoreni, što su zatvoreni, pa tako prije nego osjete, dožive itd., zaključe kako to nije to, ili kako to nije dobro… A ako nešto i osjete, ili dožive odbijaju od straha, ili planova, pošto nisu to tako planirali, barem ne za sada. Zar se ljubav planira?
 
Pouzdamo se u sebe i samo u sebe. Sve što nam ne ulazi u planove propitujemo i ispitujemo i odbacujemo. Kao da nam je to nešto (ljubav) provalilo u kuću (srce - život) i odmah kreću ispitivanja, a potom i osuđivanja. Tako se može dogoditi da, možda prava, ljubav bude u startu osuđena na doživotnu robiju i to u samici. Ponekad je samo jedno potrebno da bi bili sigurni, potrebno se prepustiti i onda će se vidjeti je li moguće, je li Božja volja. Ali ne, nama to ne paše pa mi ljubavi i drugome istog trena pokazujemo stop. Stop, kao na granici, kao da drogu prenosimo. Otvorimo granice svoga srca, prepustimo se ljubavi jer je možda baš ta(ili ova) koja je sada tu, ona prava.
 
'(...) Kad vas ljubav pozove, pođite za njom, premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mač, skriven među perima njenim, može povrijediti. A kad vam progovori, vjerujte joj, Premda vam glas njen može uništiti snove, k'o što sjeverac opustoši vrt. Ljubav ne posjeduje, niti dopušta da je posjeduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi. (Kahlil Gibran - The Prophet)
 
Kuc kuc.
Tko je?
Ljubav je.
Ček samo malo: ''hey ti'' traži te ljubav.
Hmmmm...?
 
Ja ću te pustit da šutiš. Samo nemoj progovorit prekasno. (Meša Selimović)
Ja ću te čekati da otvoriš, samo nemoj otvorit prekasno.
 
Ili – ili
Usudi se.                      
                                                                                                   

Da biste komentirali, prijavite se.