Svetkovina Uzašašća Gospodinova u crkvici Svetog Spasa

U Dubrovniku unutar gradskih mira u crkvici Svetog Spasa proslavljena je svetkovina Uzašašća Gospodinova, Spasovo, u četvrtak 25. svibnja.
Autor: Ika/Laudato/T.S. Photo: IKA petak, 26. svibnja 2017. u 09:02

Prijepodnevno misno slavlje predvodio je dr. don Stanko Lasić, generalni vikar Dubrovačke biskupije i katedralni župnik. Crkvica je tradicionalno kao i proteklih godina bila ispunjena vjernicima.

U propovijedi je generalni vikar Lasić rekao je kako je ova crkva Dubrovčanima posebno draga jer je sagrađena kao zavjet Bogu kako bi očuvao grad od potresa, ne samo seizmoloških nego i onih u društvu, obitelji i pojedincima.

Dodao je kako ovim slavljem treba zahvaliti Bogu 'što nam pomaže da budemo ono što nas je Krist poslao biti, njegovim apostolima'.

- Ta simbolika biti apostolom i biti osposobljen činiti ono što je Isus rekao, a to je širiti riječ Božju i pokazati kako je lijepo biti kršćaninom -  rekao je.

Napomenuo je i kako je rijetkost da je na ovako malom prostoru vjera ostavila tako dubok trag, te da upravo tu 'živu baštinu trebamo podijeliti s brojnim turistima i pokazati se kao pravi domaćini koji znaju dijeliti s drugima'. Okupljenim vjernicima poručio je da će im u njihovom poslanju uvijek pomoći Gospodin kroz snagu Duha Svetoga.

- Isus je među nama, on nastavlja svoju misiju i očekuje od nas da mu budemo suradnici - rekao je propovjednik.

Na kraju je rekao i kako ponekad na ovakvim slavljima nedostaje više mladih, te im ovim putem ujedno poručio kako ne smiju zaboraviti na svoje mjesto u Crkvi i zajednici.

Misa u crkvi Svetog Spasa bila je i ujutro, a predvodio ju je mons. Toma Lučić, rektor crkve Svetog Spasa.


 

Da biste komentirali, prijavite se.