Sisačka biskupija

[VIDEO] U Petrinji proslavljen blagdan sv. Lovre

Blagdan svetoga Lovre svečano je proslavljen u Petrinji. Popularno Lovrenčevo dan je kada Petrinjci slave svoga zaštitnika, ali i dan grada.
11. kolovoza 2018.

Blagoslovljena župna crkva Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

Blagdan Preobraženja Gospodnjeg svečano je u ponedjeljak, 6. kolovoza proslavila istoimena petrinjska župa, koja nosi svoje ime na vječni spomen oslobođenja Petrinje 6. kolovoza 1995. godine.
07. kolovoza 2018.

Animatorsko ljeto na Malom Lošinju

Mladi Sisačke biskupije već tradicionalno su boravili od 2. do 9. srpnja 2018. godine na Animatorskom ljetu u Domu svetog Martina na Malom Lošinju s povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem.
10. srpnja 2018.

Blagoslovljen 'bijeli križ istine' u Glini

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u nedjelju 8. srpnja na Trgu Hrvatskih branitelja u Glini spomen-ploču i "bijeli križ istine" u spomen na tisuće pripadnika hrvatskoga domobranstva ubijenih na deset stratišta u srcu Banovine.
09. srpnja 2018.

Biskup Košić krstio peto dijete u obitelji Tomašić

Sisački biskup Vlado Košić krstio je, u subotu 7. srpnja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Križu Patrika, peto dijete u obitelji Alena i Ivane Tomašić, a na slavlju Službe Riječi i krštenja sudjelovao je i župnik vlč. Božo Pinjuh.
08. srpnja 2018.

Mladomisnik vlč. Hrvoje Zovko imenovan župnim vikarom u župi sv. Lovre mučenika u Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić susreo se, u ponedjeljak 2. srpnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, s ovogodišnjim mladomisnikom vlč. Hrvojem Zovkom.
03. srpnja 2018.

Biskup predvodio trojezično hodočašće "Piroškoj Mariji" u Mađarskoj

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 1. srpnja hodočašće gradišćanskih Hrvata ''Piroškoj Mariji“ u šumi kod Hrvatskog Židana u Mađarskoj.
02. srpnja 2018.

Fra Roko Bedalov dobio Odlikovanje sv. Kvirina

U zahvalu za višegodišnje služenje u Sisačkoj biskupiji fra Roku Bedalovu je 28. lipnja sisački biskup Vlado Košić dodijelio Odlikovanje svetoga Kvirina za osobite zasluge u Sisačkoj biskupiji.
30. lipnja 2018.

Proslavljena svetkovina posvete katedrale

Svetkovina posvete sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa proslavljena je jučerašnjim svečanim Mislim slavljem.
28. lipnja 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 180)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|