Sisačka biskupija

Susret prijatelja i stipendista Biskupijske zaklade 'Fra Bonifacije Ivan Pavletić'

Biskupijska zaklada "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 83 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.
09. prosinca 2018.

Predstavljena knjiga "Minijature u misalima biskupa Jurja od Topuskog"

Predstavljanje knjige 'Minijature u misalima biskupa Jurja od Topuskog' dr. sc. Milana Pelca održano je u srijedu 5. prosinca u Dvorani 'Juran i Sofija' sisačkog Velikog Kaptola, a povodom devete obljetnice uspostave Biskupije.
06. prosinca 2018.

Proslavljena deveta obljetnica Sisačke biskupije

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je 5. prosinca u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku, misu zahvalnicu povodom devete obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije.
06. prosinca 2018.

Biskup Košić pohodio župu Gornja Jelenska

'Što bi vrijedilo da je Isus došao tamo negdje u nekoj dalekoj Palestini ili da su ga vidjeli ovdje ili ondje u Europi, ako ne bi došao svakome od nas u Hrvatskoj i ovdje u Gornjoj Jelenskoj te ako mu ja nisam zaželio dobrodošlicu i ako On nije moj Kralj?'
03. prosinca 2018.

Održan znanstveni skup 'Zbrinjavanje kozaračke djece i dječje prihvatilište u Sisku 1942. – 1943.'

Velika svjetska gospodarska kriza odrazila se na hrvatski povijesni prostor 30-tih godina 20. stoljeća. U takvim gospodarskim i socijalnim prilikama hrvatske zemlje ulaze u Drugi svjetski rat. Ratne operacije na području NDH, kao i uspostava formalne vlasti na cijelom njezinom području u sjeni su teških socijalnih okolnosti.
03. prosinca 2018.

Najave događaja Sisačke biskupije u prosincu

Svečano misno slavlje u povodu devete obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, predvodit će u srijedu 5. prosinca u 19 sati u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku biskup Vlado Košić.
03. prosinca 2018.

Istina o zbrinjavanju kozaračke djece i dječjem prihvatilištu u Sisku 1942.-1943.

Problematika sisačkog prihvatilišta za djecu ponajviše je obrađivana za postojanja komunističke i socijalističke Jugoslavije.
02. prosinca 2018.

Molitva u duhu Taizéa u sisačkoj katedrali

'Crkva i svi mi kao kršćani pozvani samo da svakodnevno tražimo načine kako doći do onih koji su daleko od vjere i donijeti im Radosnu vijest'
30. studenog 2018.

Biskup Košić: Isusovo je prijestolje njegov križ

Dan susreta kršćanskih pokreta, zajednica i udruga s područja Sisačke biskupije održan je nedjelju, 25. studenoga u Sisku.
26. studenog 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 232)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|