Vojni ordinarijat

Biskup Bogdan predslavio Misu u spomen na 25. obljetnicu smrti Damira Tomljanovića Gavrana

Vojni biskup Jure Bogdan predslavio je u nedjelju 17. veljače Misu u spomen na 25. obljetnicu smrti hrvatskog branitelja, legendarnog zapovjednika i pripadnika 1. Gardijske brigade Tigrova, Damira Tomljanovića Gavrana u njegovu rodnom Krivom Putu.
18. veljače 2019.

Treća sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata u RH

U Zagrebu je u četvrtak, 8. studenoga, održana treća redovita sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata u RH i sjednica Zbora dekana vojnih i policijskih dekanata.
09. studenog 2018.

Poruka biskupa Bogdana u povodu proslave Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta

Vojni biskup Jure Bogdan uputio je poruku u povodu proslave Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta - zaštitnice Vojnog ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja", 5. kolovoza.
01. kolovoza 2018.

Svećeničko i đakonsko ređenje

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je u subotu 30. lipnja u crkvi Sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje na kojem je za prezbitera zaredio Branka Čagelja, a za đakone Hrvoja Relju i Marka Trogrlića.
01. srpnja 2018.

Zaključeno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Tradicionalno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd (15. - 22. svibnja) gdje su sudjelovali na 60. međunarodnom vojnom hodočašću jučer je završeno zahvalnom molitvom i blagoslovom.
23. svibnja 2018.

Započelo 26. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Tradicionalno 26. nacionalno hodočašće hrvatske vojske policije i branitelja, u sklopu 60. međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd započelo je 15. svibnja euharistijskim slavljem u crkvi Uzvišenja svetoga Križa u zagrebačkom naselju Siget.
15. svibnja 2018.

Hodočašće hrvatskih vojnika na Brdo križeva

Na putu do Brda, vojnici su se zaustavili u franjevačkoj crkvi gdje je slavljena Misa, a potom su postavili križ na istaknuto mjesto, u prvi red, blizu križa koji je darovao papa sv. Ivan Pavao II
28. ožujka 2018.

Biskup Bogdan u pastoralnom pohodu hrvatskim vojnicima u Poljskoj i Litvi

Tijekom posjeta biskup Bogdan pohodio je katedralu vojnog ordinarijata u Poljskoj u kojoj se nalazi kapelica posvećena kardinalu Stefanu Wyszynskom.
22. ožujka 2018.

Biskup Jure Bogdan služio misu za "Pume"

U povodu 25. obljetnice osnivanja 7. gardijske brigade "Puma", u petak 22. prosinca u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, predvodio je svečano misno slavlje.
23. prosinca 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 15)
 |<  < 1 - 2  >  >|