Prijavite se na hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

'Što god vam rekne, učinite!'
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u 15:45

Pod geslom 'Što god vam rekne, učinite!' (Iv 2,5), u subotu i nedjelju 7. i 8. rujna, održat će se hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke.

Župe su obavezne najkasnije do 2. rujna prijaviti točan broj mladih hodočasnika, kako bi im se osigurao smještaj. Spavat će se u školi, domu kulture i šatoru.

Za prijavu je potrebno ispuniti tablicu za prijavu koja se preuzima na mrežnoj stranici pastoralmladih.hr te ju ispunjenu poslati elektroničkom poštom na adresu: mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Zbog radova na pruzi ovogodišnje hodočašće ide novim rutama: iz Kašine i Gornje Stubice. Za mlade koji će u subotu 7. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će, s polaskom u 7 sati, organiziran prijevoz izvanrednim ZET-ovim autobusima do Kašine s triju polaznih postaja. Istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora i okretište Dubec.

Za mlade karlovačkog i zagorskog područja na organizaciju prijevoza autobusima do mjesta odakle će se pješačiti potiču se župnici. Mladi koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 8 sati okupit će se u Kašini ili Gornjoj Stubici te zajedno krenuti prema Mariji Bistrici.

PROGRAM:

subota, 7. rujna

7:00 sati – polazak autobusa prema Kašini s triju polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnoga kolodvora i okretište Dubec
8:00 sati – hodočasnički put kreće iz Kašine/Gornje Stubice prema Mariji Bistrici
- po dolasku u Mariju Bistricu, sveta misa u bazilici Majke Božje Bistričke
- nakon mise smještaj u školi i šatoru
15:30 sati – početak programa u šatoru
18:30 sati – doček hodočasnika grada Zagreba
20:00 sati – služba svjetla
22:30 sati – početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim
 
nedjelja, 8. rujna

9:00 sati – Križni put
11:00 sati – ulazna procesija
11:30 sati – misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba
14:00 sati – polazak prema Kašini

 

Da biste komentirali, prijavite se.