Laudato TV program za ponedjeljak 19.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ‘poljubljivanju’, ispunjavanju svijeta ljubavlju.
Autor: Laudato Photo: Laudato nedjelja, 18. kolovoza 2019. u 23:20

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija
 
7:50 Katolički kalendar, sv. Ivan Eudes, vjerska emisija
 
8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li odgovoriti na pitanje tko je Bog? Mali katekizam daje objašnjenje.
 
8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U potragu za blagom Emily i Alexander će se baciti u Meksiku.
 
8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Je li Bog zaista svemoguć? Odgovor zna Mali katekizam.
 
8:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.
 
9:15 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. U kuhinji oca Lea pripremaju se brazilski odresci s Chimiccuri umakom, pire od banana i Sofrito umak.
 
10:00 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 
10:35 Život na stijeni, emisija. Gošća Kathryn Carnell, potpredsjednica je Studentske obrane jednakosti i solidarnosti. To je nevladina udruga koja sudjeluje u raspravama pri Ujedinjenim narodima, a bavi se promicanjem kulture života, kulture obitelji, kulture solidarnosti. Carnell privlači i potiče studente da sudjeluju u radu ove nevladine udruge.
 
11:10 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija
 
12:00 Anđeo Gospodnji, molitva
 
12:15 In familia Dei, emisija. “Više vrijedi jedna stranica Svetoga pisma, nego svi romani svijeta!”, rekao je blaženi Alojzije Stepinac. No, živimo li mi to uvjerenje? Koliko često uzimamo Bibliju u svoje ruke? Učimo li svoju djecu da je Biblija živa Božja riječ? Što kada imamo volju, a ne znamo kako i odakle početi s čitanjem? O tim i drugim pitanjima svjedočit će nam bračni par Džeko: Suzana i Mišo, koji su svoje bračno zajedništvo proželi svakodnevnim čitanjem i življenjem Božje riječi.
 
13:00 Prozor svetog Josipa, emisija. U kući svetog Josipa upoznajemo provincijala pavlina u Hrvatskoj p. Maria Škrtića, OSPPE.
 
13:20 Vjera i nada, emisija. Djelo Marijino – Pokret fokolara prije 50 godina stigao je i u Hrvatsku. Kako bismo upoznali fokolare i fokolarine posjetili smo gradić Faro u Križevcima. U njemu pedesetak različitih osoba, živeći zajedno, svjedoči Evanđelje i živi avanturu jedinstva koju je davne 1943. započela Chiara Lubich.
 
13:50 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Prolazimo lokalitetima vezanima za život svetog Petra.
 
14:20 Vina Croatia Vina Mosaica, dokumentarna serija. Od zagorskog “kiseliša“ do najnagrađivanijeg hrvatskog vina. Što su to predikati? Kako se rade pjenušava vina?
 
15:00 Život i zdravlje, emisija. Jedan od načina njegovanja djetetove duhovne dimenzije je i vjerski odgoj. O njegovoj važnosti govorimo s nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječki mons. Đurom Hranićem i prof. dr sc. Ivicom Pažinom s Bogoslovnog fakulteta Đakovu.
 
16:00 Časnik mirotvorac (2009), dokumentarni film. Biografski film o pakračkom mučeniku dr. Ivanu Šreteru snimljen je u produkciji Zaklade dr. Ivan Šreter 2009. a 2017. objavljen je u remasteriranoj verziji. Dr. Ivan Šreter, ravnatelj bolnice u Lipiku bio je najviše rangirani dužnosnik Republike Hrvatske koji je poginuo u Domovinskom ratu, a početkom srpske oružane pobune vršio je dužnost Predsjednika kriznog štaba za zapadnu Slavoniju. Ovaj ‘hrvatski Gandhi’, kako ga neki nazivaju, imao je vjeru u mir i zajednički život svih naroda koji žive na prostoru Republike Hrvatske, zalagao se za mirna rješenja i nastojao izbjeći rat i krvoproliće. Kao liječnik liječio je svakoga bez obzira na vjeru i naciju. Autor: Dražen Bušić.
 
16:45 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Tema: ‘Sila – daje ti krila?!’ Predavač: mr. sc. Toni Maglica
 
18:00 Izdvojeno, informativna emisija
 
18:27 Katolički kalendar, sv. Ivan Eudes, vjerska emisija
 
18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos
 
19:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
 
20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija. Sveta Zemlja – područje je povijesnih promjena i mjesto susreta. Prođite s nama kroz tjedni pregled događaja i zanimljivosti o tradiciji, kulturi i povijesti svete zemlje.
 
20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ‘poljubljivanju’, ispunjavanju svijeta ljubavlju.
 
21:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo oca Johna Lipscomba, bivšeg episkopalnog biskupa, koji govori o svom obraćenju na katoličanstvo te o duhovnim izazovima oženjenog svećenika.
 
22:00 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.
 
23:00 Krunica BDM, emisija
 
23:30 G. K. Chesterton, serija. Apostol zdravog razuma govori o zdravlju i medicini.
 
0:00 Himna
 
0:02 Izdvojeno, informativna emisija
 
0:15 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija. Sveta Zemlja – područje je povijesnih promjena i mjesto susreta. Prođite s nama kroz tjedni pregled događaja i zanimljivosti o tradiciji, kulturi i povijesti svete zemlje.
 
0:35 Otvori spomenar!, intervju. Zbog njihovih prekrasnih pjesama, tamburicu su zavoljeli mnogi: “Još i danas zamiriši trešnja”, “Zbog tebe sam to što jesam”, “Trebam te noćas”, samo su neki od poznatih hitova glazbenog sastava Gazde. O svojim početcima, životnim razmišljanjima i glazbenim uspjesima, popularni “dečki iz arkuševca” govorili su u emisiji “Otvori spomenar”.
 
1:15 Prozor svetog Josipa, emisija. U kući svetog Josipa upoznajemo provincijala pavlina u Hrvatskoj p. Maria Škrtića, OSPPE.
 
1:35 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.
 
2:15 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipa Blagoslovljenog teka ovog puta bila je u domu Nenada i Ivone, simpatičnih i opuštenih domaćina. A i fino se kuha jer u spremanju jela sudjeluje i njihov dvogodišnji sin Leon.
 
3:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
 
4:00 Mirakul, mjuzikl. Mjuzikl Mirakul u medijima je ostao zapamćen kao povijesno-glazbeni spektakl, a svi koji su ga propustili pogledati uživo imaju priliku uživati u njemu ispred ekrana. Radi se o glazbeno scenskom spektaklu koji u 18 prizora predočuje velebnu pobjedu Sinjana nad 100 puta većom turskom vojskom uz pomoć Čudotvorne Gospe Sinjske. Mirakul je zapravo priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri.
 
6:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.
 
6:30 Novo srce, emisija. U Novom srcu gostovao je vlč. Tomislav Kutleša, svećenik Riječke nadbiskupije. Prije nego što je postao svećenik, bio je policajac. Kako je izgledao tenutak kada je Bog ušao u njegov život i darovao mu novo srce, poslušajte u emisiji.
 
7:10 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 

Da biste komentirali, prijavite se.