Laudato TV program za utorak 1.10.2019.

Iz programa izdvajamo: 19:00 h Majka Angelica, emisija. ‘Ponekad nas obuzme obična ljutnja, ali ponekad je i više od toga’, jedna je od rečenica kojom je Majka Angelica željela pojasniti da ljutnja ponekada može prerasti u nešto puno gore od samog osjećaje. U emisiji navodi i neke od situacija koju nju osobno ljute pa čak i glede stajališta nekih teologa koji svojim izjavama ublažavaju težinu grijeha.
Autor: Laudato/D.T. Photo: screenshot utorak, 01. listopada 2019. u 20:46
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Terezija od Djeteta Isusa, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Jeste li se ikada pitali da li je Bog zaista nepromjenjiv? U Malom katekizmu ćemo naći odgovor na takvo pitanje.

8:03  Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Jeste li se ikada pitali da li je Bog zaista nepromjenjiv? U Malom katekizmu ćemo naći odgovor na takvo pitanje.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 G.K.Chesterton, emisija. U novom nastavku voditelj Dale Ahlquist tumači Chestertonove riječi o povezanosti grijeha i sintakse.

9:15 Vjera i nada, emisija. Listopad 2019. godine papa Franjo proglasio je Izvanrednim misijskim mjesecom. Tim povodom pripremamo niz emisija s misijskim temama. U prvoj takvoj emisiji gost je vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj papinskih misijskih djela u RH. Između ostalog, upoznat će nas s idejom Izvanrednog misijskog mjeseca, s porukom pape Franje za Svjetski dan misija 2019. ”Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu” te zašto je važno uopće govoriti o misijama, kao i brojnim drugim temama vezanima uz misije.

9:45 Vijesti iz Svete Zemlje, emisija

10:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Fulton J. Sheen promišlja je li današnji svijet prestao biti uljudan i jesmo li izgubili ljubaznost. Zašto je važno gajiti manire koje nas čine profinjenima i tko je uzor svake ljubaznosti, koja je ljubav prema bližnjemu, pogledajte u ovoj epizodi.

10:30 S Marinom Miletićem, intervju. U prvom podcastu koji se emitira na LaudatoTv donosimo vam priču Siniše Kuharića. Košarkaškog zaljubljenika koji je za svoju ekipu skupljao plastične boce kako bi mogli pokriti troškove kotizacije. Siniša je volonter, altruist, čovjek koji radi s djecom koja imaju downov sindrom, a posebno se istaknuo u svom darivanju invalidima kroz košarku u projektu “Košarka za sve”.

11:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. On je veliki potencijal mačevanja u Hrvatskoj. Bori se desnom rukom, a poznat je kao juniorski i seniorski prvak Hrvatske u disciplini floret. Ostaje zapisan i kao broj jedan junior sa svjetske rangliste te u Europi na mlađeseniorskoj ranglisti. Njegovo ime je Petar Fileš i gost je emisije Dudo i prijatelji, a uz njega je gostovala i predsjednica Mačevalačkog saveza Zagreba Martina Zmaić.

11:45 Maminjami, gastro emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ovaj nastavak bavi se trećom Božjom zapovijedi ‘Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji’. O posebnom danu posvećenom Bogu te o našim dužnostima i prilikama govorit će fra Ante Vučković i don Josip Bečić. Jedan posebni gost je u studiju u Zagrebu. Ekipa Božanstvene komedije pripremila je, kao i obično, niz kreativnih, šaljivih i poučnih skečeva.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Život na stijeniemisija. Gošća sestra Bethany iz Reda sestara životaiznosidojmljivu
priču o Hodu za život u San Franciscu. Tamoje susrela ženu koja je sudjelovala u tom Hodu, a godinuranijeje bila među prosvjednicima protiv Hoda i Pokreta za život. Sestra Bethany ističe kako trebamo pronaći nove načine širenja Evanđelja i svjedočenja ističući ljepotu i dobrotu u ljudima.

14:00 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

14:25 Snagom dobrote, vjerska emisija

15:00 Povratak kući, emisija.Pogledajte svjedočanstvo T. L. Putnama, bivšeg metodista, kojem je glad za sakramentalnom Crkvom, ali i čitanje enciklike ”Humanae Vitae”, po milosti Duha Svetoga, otvorilo srce prema Katoličkoj crkvi.

16:00 Jeste li znali?, informativna emisija. Jeste li znali da su sestre milosrdnice utemeljile bolnicu u Zagrebu i radom na zemlji prehranjivale su tamošnje pacijente? S kojim se izazovima suočila Milosrdna ljubav po sestrama koje su u Zagreb stigle prije 175 godina? Kako su opstale nakon što im je oduzeta imovina? Zašto neke od sestara danas sviraju tambure? Gdje su danas u Hrvatskoj zauzete milosrdnice i zašto pripadati toj Družbi? Pogledajte u emisiji “Jeste li znali”, u petak, 27. rujna, na blagdan sv. Vinka Paulskog, apostola kršćanske ljubavi.

16:45 Susret u Riječi, emisija. Gost Susreta u Riječi je lovrećki umjetnik Kruno Bošnjak. Osim o svom bogatom radu kao kipar, u emisiji je progovorio i o svojoj knjizi ‘Gdje je mladost moja cvala’. Urednik i voditelj emisije je Đuro Vidmarović.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Terezija od Djeteta Isusa, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Majka Angelica, emisija. ‘Ponekad nas obuzme obična ljutnja, ali ponekad je i više od toga’, jedna je od rečenica kojom je Majka Angelica željela pojasniti da ljutnja ponekada može prerasti u nešto puno gore od samog osjećaje. To je ono što ljutnju čini pogubnom, zbog mogućih posljedica. U emisiji navodi i neke od situacija koju nju osobno ljute pa čak i glede stajališta nekih teologa koji svojim izjavama ublažavaju težinu grijeha.

20:00 Moja Hrvatska, emisija

21:15 Arka, dokumentarni film

21:35 Progledaj srcem 2014., snimka koncerta

22:30 Sveta Terezija iz Lisieuxa (2016.), dokumentarni film. Obećanje sv. Male Terezije bilo je: Zaraditi Raj radeći dobro na Zemlji. Njena misija: Širiti Evanđelje diljem svijeta. Usprkos kratkom ovozemaljskom životu postigla je oboje. Njezin jednostavni način života prožet snažnom porukom, revolucionalizirao je 20. stoljeće. Njezin život i pismena ostavština i dalje nastavljaju oduševljavati milijune ljudi. Njezina tajna je tako snažna da udahnjuje život njezinoj misiji: ‘Voljeti Isusa i učiniti da On bude voljen od drugih.’

23:30 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Jedno putovanje autobusom u kenijski grad
Manderu blo je posebno. Napadači povezani s terorističkom organizacijom Al-Kaida zaustavili su autobus pun muslimana i kršćana. Kako bi mogli ubiti kršćane, napadači su naredili putnicima islamske vjeroispovijesti da se odvoje od putnika kršćana. Oni su to odbili učiniti rekavši napadačima da ih ostave na miru. Što se dogodilo, pogledajte u ovom dokumentarnom filmu. Redatelji: Katja Benrath, Felix Striegel, Julia Drachel, Tobias Rosen.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.

0:45 Tolkien, emisija

1:45 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

2:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ovaj nastavak bavi se trećom Božjom zapovijedi ‘Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji’. O posebnom danu posvećenom Bogu te o našim dužnostima i prilikama govorit će fra Ante Vučković i don Josip Bečić. Jedan posebni gost je u studiju u Zagrebu. Ekipa Božanstvene komedije pripremila je, kao i obično, niz kreativnih, šaljivih i poučnih skečeva.

3:00 Moja Hrvatska, emisija

4:00 Maminjami, gastro emisija

4:15 Mi smo hrvatski mornari, snimka koncerta

5:30 Arka, dokumentarni film

6:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. On je veliki potencijal mačevanja u Hrvatskoj. Bori se desnom rukom, a poznat je kao juniorski i seniorski prvak Hrvatske u disciplini floret. Ostaje zapisan i kao broj jedan junior sa svjetske rangliste te u Europi na mlađeseniorskoj ranglisti. Njegovo ime je Petar Fileš i gost je emisije Dudo i prijatelji, a uz njega je gostovala i predsjednica Mačevalačkog saveza Zagreba Martina Zmaić.

6:45 In familia Dei, emisija. U ovotjednoj emisiji In Familia Dei vlč. Ivan Valentić, povjerenika za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, odgovara na goruća pitanja o mladima: jesu li mladi u Hrvatskoj neodgovorni, površni i slabe vjere – kakvima ih se često prikazuje. Što mladi danas žele i za čime čezne njihovo srce, kako prilaziti mladima ako ste roditelj i kako razumjeti njihove borbe i teškoće, saznajte u emisiji.
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.