Više od 1500 iseljenika dolazi u Zagreb na tamburaški festival

Više od 1500 tamburaša i gostiju iz Amerike i Kanade stiže idući tjedan u Zagreb na Tamburaški festival mladih Hrvatske bratske zajednice, koji će se održati u subotu, 30. lipnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Autor: HINA/Laudato/K.P. Photo: HINA srijeda, 20. lipnja 2018. u 12:27

Na festivalu će sudjelovati 17 folklornih skupina iz SAD-a, a očekuju se gosti iz hrvatskog političkog i javnog života, te folklorne skupine iz Zagreba i okolice, najavila je  Hrvatska matica iseljenika, koja organizira festival u suradnji s Gradom Zagrebom.

U Matici ističu kako je riječ o posebnom načinu povezivanja s domovinom, ali i velikom iskoraku u promociji hrvatskog turizma, jer su upravo iseljeni Hrvati njegovi najbolji promotori.

Na festival dolaze glavni predsjednik Hrvatske bratske zajednice Edward W. Pazo, potpredsjednici Franjo Bertović i Michael Ricci, te glavna tajnica i rizničarka Bernadette Luketich Sikaras.

- Daleko od domovine, Hrvatska bratska zajednica veliki trud ulaže u održavanje hrvatskog identiteta među svojim mladim članovima. Nastupom u Zagrebu na poseban način iskazuje se zahvalnost hrvatskim iseljenicima svih generacija što njegujući hrvatske tradicijske vrednote održavanju svoj nacionalni identitet.  U Ameriku se vrate s lijepim uspomenama, novim prijateljstvima i još ponosniji na svoje korijene i domovinu iz koje su potekli - navode iz Matice iseljenika.

Dvanaestminutnom izvedbom svoj program predstavit će u subotu, 30. lipnja, 17 kulturno-umjetničkih društava iz Amerike i jedno iz Hrvatske, KUD Sveti Juraj iz Zagorja pokraj Ogulina.

U ponedjeljak, 2. srpnja, zborovi odlaze na turneju po Hrvatskoj.

 

Da biste komentirali, prijavite se.