[VIDEO] Irskoj redovnici priznanje za 65 godina predanog rada u Pakistanu

Katoličko sveučilište St. Mary iz Velike Britanije nagradilo je redovnicu s. Berchmans Benediktovom medaljom, njihovu najprestižniju nagradu, za 65 godina predanog rada u Pakistanu.
Autor: vaticannews.va/hr/laudato.hr/D.R. Photo: vaticannews.va srijeda, 24. srpnja 2019. u 19:25

Punih 65 godina ova redovnica, još uvijek 'mlada' duhom, poučava djecu u Pakistanu bez obzira na njihovu vjersku pripadnost. Njeno djelovanje inspiriralo je mnoge studente, a među njenim učenicima je bila i bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto, kao i nobelovka Nergis Mavalvala.

- Svi bi se trebali ugledati na ljude poput nje ili barem imati jednu ili dvije njene osobine u našem životu. Svijetu su potrebni ljudi poput nje više no ikad – rekao je Muhammad Nafees Zakaria, pakistanski veleposlanik u Velikoj Britaniji.

Priznanje Benediktove medalje uručio joj je kardinal Vincent Nichols, nadbiskup Westministerske nadbiskupije. Riječ je o najprestižnijoj nagradi sveučilišta St. Mary smještenog u Twickenhamu, a naziv je dobila po papi Benediktu XVI., koji je spomenuto sveučilište posjetio 2010. godine.

- Kroz svoju predanost kao učiteljica postala je institucija ljepote i potencijala poučavanja. Ona je izvanredan primjer moći inkuzivnosti i osnaživanja među osobama – ovim riječima čestitku je izrazio irski predsjednik Michael Higgins.

John Berchmans Conway rođena je 1930. godine u Irskoj. Pridružila se samostanu Isusa i Marije u Willesdenu 1951. godine te je nedugo zatim kao misionarka otišla u Pakistan.
 

Da biste komentirali, prijavite se.