Mons. Rogić: Ideja je da zemlje Mediterana budu vapaj za mir u svijetu

Ljepota susreta u Bariju je i što se s drugim Crkvenim predstavnicima može ne službeno susresti i razmijeniti mišljenje.
Autor: ktabkbih.net/Laudato/J.B. Photo: ktabkbih.net ponedjeljak, 24. veljače 2020. u 09:46

Na susretu biskupa mediteranskih zemalja, koji je od 19. do 23 veljače održan u Bariju, sudjelovao je i biskup šibenski mons. Tomislav Rogić. Susret u Bariju organizirala je Talijanska biskupska konferencija, a tema je bila 'Sredozemlje – granica mira'

U intervjuu za Katoličku tiskovnu agenciju kazao je su biskupi na susretu suosjećali sa Crkvama na Bliskom Istoku i sjevernoj Africi koji su davali svjedočanstva mučeništva i svjedočenja svoje vjere u tako teškim uvjetima.

- Ideja, koja je rođena na ovom susretu i iz koje je rođen ovaj susret, jest da doista zemlje Mediterana budu jedan vapaj za mirom u svijetu jer se silnice svjetskih sila lome tu negdje po Mediteranu. Zapravo, možda možemo najviše učiniti prije svega zajedničkom molitvom da Bog izvede tu lađu Mediterana na mirnije more i dadne utjehu na tom burnom mediteranskom moru. U tom duhu je i uzeta biblijska ikona, slika iz Svetog Pisma kojom će se voditi dokument odnosno tekst koji će izići kao plod ove rasprave, da Isus utiša oluju na moru i ohrabri svoje učenike da vjeruju u njega i da lađa nastavi ploviti dalje prema cilju - kazao je biskup za KTA.

Naglasio je kako je ljepota ovog susreta što se s drugim Crkvenim predstavnicima može ne službeno susresti i razmijeniti mišljenje.

- Ti neslužbeni susreti na ovim sastancima su prilika za nova prijateljstva i poznanstva i izmjenu razmišljanja i iskustava na osobnoj razini nas biskupa koji vodimo pojedinu mjesnu Crkvu i koji trebamo zajedno razmišljati i ići prema cilju ostvarenja Katoličke Crkve - kazao je mons. Rogić.
Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

 

Da biste komentirali, prijavite se.