Vatikan

Papa Franjo: Marija je vazdazelena oaza čovječanstva

Marija je vazda mlada jer grijeh nikad nije uzrokovao starenje, a njezina je tajna Riječ Božja – istaknuo je papa Franjo za vrijeme današnjeg podnevnog nagovora prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra u Vatikanu.
08. prosinca 2017.

Papa Franjo: Jaslice i božićno drvo znakovi su Božje blizine

Jaslice i božićno drvo svake nam godine govore svojim simboličkim jezikom; znak su samilosti nebeskoga Oca, te njegova sudjelovanja i blizine ljudskom rodu - rekao je Papa.
08. prosinca 2017.

Papa primio palestinsko izaslanstvo

Izaslanstvo je sudjelovalo na skupu koji je organiziralo Papinsko vijeće za međureligijski dijalog.
07. prosinca 2017.

Papina poruka za Svjetski dan molitve za duhovna zvanja 2018.

"Lijepo je i velika milost biti potpuno i zauvijek posvećeni Bogu i služenju braći", piše papa Franjo u svojoj poruci za 55. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, koji će se slaviti 22. travnja 2018. godine.
04. prosinca 2017.

Papina konferencija za tisak u zrakoplovu na povratku iz Bangladeša

Putovanje smatram uspješnim kad se uspijem susresti s narodom - naglasio je Papa.
04. prosinca 2017.

Papin nagovor uz Angelus

Na posljednju liturgijsku nedjelju papa Franjo, koji večeras odlazi na šestodnevno apostolsko putovanje u Mjanmar i Bangladeš, je primijetio kako je to svetkovina Krista Kralja, koji vodi i služi čovječanstvu, a na kraju će to kraljevstvo služiti kao posljednji sud.
26. studenog 2017.

Papa uputio brzojav sućuti povodom terorističkog napada u Egiptu

Papa Franjo je uputio brzojav sućuti povodom terorističkog napada na džamiju u Egiptu, poručivši da je duboko ožalošćen zbog velikoga gubitka života kojeg je uzrokovao teroristički napad.
26. studenog 2017.

Započelo Četvrto zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Sinoda će ovaj put raspravljati o promicanju jedinstva među kršćanima, međureligijskom dijalogu, karitativnoj zauzetosti Crkve, socijalnoj dimenziji crkvenoga djelovanja, o kulturi, znanosti i umjetnosti u Crkvi, katoličkim odgojno-obrazovnim ustanovama te o Crkvi i medijima.
25. studenog 2017.

Opća audijencija: Misa je spomen-čin Kristovog pashalnog otajstva

Sudjelovanje u euharistiji uvodi nas u Kristovo pashalno otajstvo dajući nam da prođemo s Njim iz smrti u život. Misa je ponovno proživljavanje Kalvarije, a ne predstava, rekao je Papa.
24. studenog 2017.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 3134)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva