Urbi et Orbi: Sretan Uskrs! Ljubav je pobijedila!

„Prihvatimo milost Kristova uskrsnuća. Dopustimo da snaga ljubavi preobrazi i naš život!“, istaknuo je papa Franjo u svojem obraćanju „Urbi et Orbi“ – Gradu i svijetu katoličkim vjernicima čitavoga svijeta ali i svim ljudima dobre volje u povodu blagdana Uskrsa.
nedjelja, 31. ožujka 2013. u 12:29

„Prihvatimo milost Kristova uskrsnuća. Dopustimo da snaga ljubavi preobrazi i naš život!“, istaknuo je papa Franjo u svojem obraćanju  „Urbi et Orbi“ – Gradu i svijetu katoličkim vjernicima čitavoga svijeta ali i svim ljudima dobre volje u povodu blagdana Uskrsa.

„Isus je uskrsnuo. Ima nade za tebe. Ljubav je pobijedila, uvijek pobjeđuje milosrđe Božje. I mi smo poput žena, Isusovih učenica, koje su naišle na Isusov prazan grob te se možemo zapitati koji je smisao tog događaja“, rekao je Papa.

Kako je istaknuo, ljubav Božja jača od zla i smrti.

„Ljubav Božja može preobaziti naš život. Ona ista ljubav kojom je Sin postao čovjekom. Milosrdna ljubav je svjetlom obuzela mrtvo tijelo čovjeka i odnijela u život vječni. Isus je ušao u slavni Božji život sa čovjekovom naravi.  Eto što je Pasha: prijelaz iz čovjekova ropstva grijeha ka slobodi ljubavi. Njegova slava smo mi - čovjek živi. Krist je uskrnuo i umro jednom zauvijek i za sve“, naglasio je Sveti Otac.

"Molimo za mir u svijetu podijeljenom pohlepom onih koji traže laku zaradu", rekao je i osudio "egoizam" trgovaca ljudima i "ropstvo koje je najraširenije u ovom 21. stoljeću", rekao je Papa.

Pozvao je vjernike na molitvu za mir u svim kriznim žarištima, od Bliskog i Dalekog istoka do Afrike, te protiv nasilja zbog prometa drogom. Pozvao je na zaštitu prirode i prirodnih rezervi.

"Poruka Uskrsa jest da vjera može pomoći ljudima da preobraze svoj život tako da pustinji u svojem srcu dopuste da procvate", rekao je papa.

Papa je pozvao na molitvu da Izrael i Palestinci obnove pregovore i da "prestane sukob koji već predugo traje". Pozvao je na mir u Iraku, Maliju i Nigeriji, poželio da mir nađu i DR Kongo i Srednjoafrička Republika.

Pozvao je vjernike na molitvu za "ljubljenu Siriju", te na prevladavanje tenzija na odnedavna zavrelom korejskom poluotoku, "da nadiđu razlike i da sazrije duh pomirenja".

Papa je na kraju podijelio svoj apostolski blagoslov svim vjernicima.

Izvor: Laudato/Hina

Da biste komentirali, prijavite se.