"Glazbeno iskustvo Božje blizine"

Jedan od najpoznatijih izvođača suvremene kršćanske glazbene scene, Michael W. Smith, u sklopu svoje mini akustične turneje po Europi, 6. lipnja 2012. održao je i koncert u Zagrebu. Dvorana Hypo centra bila je prepuna, a na pozornici je Michael nastupao uz klavir i podršku svog klavijaturista te zbora sastavljenog od pjevača iz više hrvatskih duhovnih sastava. „Bila je to večer prepuna pjesme i glazbenog iskustva Božje blizine“, ustvrdio je u svojoj kolumni Laudatov suradnik Slavko Nedić.
srijeda, 20. lipnja 2012. u 00:00

Jedan od najpoznatijih izvođača suvremene kršćanske glazbene scene, Michael W. Smith, u sklopu svoje mini akustične turneje po Europi, 6. lipnja 2012. održao je i koncert u Zagrebu. Dvorana Hypo centra bila je prepuna, bilo je 1500 ljudi, a na pozornici je Michael nastupao uz klavir i podršku svog klavijaturista te zbora sastavljenog od pjevača iz više hrvatskih duhovnih sastava. „Bila je to večer prepuna pjesme i glazbenog iskustva Božje blizine“, ustvrdio je u svojoj kolumni Laudatov suradnik Slavko Nedić.

Michael Whitaker Smith je jedan od najpoznatijih svjetskih izvođača i skladatelja suvremene kršćanske glazbe. U svojoj je glazbenoj karijeri snimio 22 albuma koji su prodani u više od 17 milijuna primjeraka, čak 15 albuma proglašeno je zlatnim, 7 platinastim, a jedan čak dvostruko platinastim. Za svoj rad Michael W. Smith dobio je mnoga priznanja od kojih svakako treba istaknuti 3 Grammyja, 13 Grammy nominacija te 44 Dowe nagrade koje dodjeljuje Gospel Music Association (GMA).  Sveukupno Michael potpisuje preko 350 pjesama od kojih su trideset postale hitovi broj jedan na kršćanskim radijskim postajama.

„Međutim glazba Michaela W. Smitha nije samo fantastičan niz glazbenih uspjeha. Ona je prije svega glazba iskrenog klanjanja Bogu, što se moglo ne samo vidjeti, nego i osjetiti u Zagrebu“, poručio je Nedić.

Više pročitajte u kolumni Slavka Nedića.

Izvor: Laudato