Kako pobijediti stres? Jeste li probali s molitvom?

Predajte Bogu svoj stres.
Autor: dnevno.hr/Laudato/A.L. Photo: vratavjere.wordpress.com subota, 28. veljače 2015. u 19:13

Općenito se kaže za stres da je to stanje poremećene psihofizičke ravnoteže, nastalo zbog fizičke, psihičke ili socijalne ugroženosti osobe. Stoga, psiholozi predlažu metode za kontroliranje stresa kao npr. ljenčarenje na krevetu uz maštanje i duboko disanje ili pak lagane šetnje u prirodi.

Mi bi svakako dodali molitvu kojoj je prva svrha uspostavljenje odnosa s Bogom. Molitva posljedično donosi duboki mir, naročito kad je popraćena Božjim odgovorom na situaciju te prihvaćanje Njegova vodstva.

U najpoznatijem biblijskom Psalmu 23 piše: „Pa da mi je i dolinom smrti proći zla se ne bojim jer Ti si samnom. Tvoj štap i palica Tvoja, utjeha su meni.“

Možda baš u ovom razdoblju prolazite neke teške životne testove i čini vam se da je kriza toliko velika da nećete izdržati, ovaj vam psalam može pomoći.

Naučite ga napamet i u molitvi izgovarajte sve dok vas ne obuzme mir koji nadilazi svaki razum, mir koji samo Bog može dati a ne neka 'metoda' ili 'tehnika'.  Bog je Bog mira i prosperiteta, ne zaboravite to nikada! Predajte Bogu svoj stres.