Bog želi da nam je čežnja za Njim ispred svega

U Bibliji stoji zapisano 'Naš Bog je ljubomoran Bog' (Pnz 5: 9) i upravo zato nam oduzima sve što nas odvodi dalje od Njega.
Autor: duhos.com/Laudato/A.L. Photo: agrittyglory.files.wordpress.com utorak, 03. ožujka 2015. u 13:11

Jesi li ikada doživjeli da vam se u trenu sruši svijet, sve ono u čemu ste vidjeli smisao, sve u što ste vjerovali, čemu ste težili, nadali se i željeli? Imate li dojam da se „rušenja“ obično događaju onda kada ste napokon sigurni u nešto, kada sve počinje imati smisla i sjedati na svoje mjesto, kada se čini da se sva vrata otvaraju, a vi imate ogromne planove za budućnost?

I svaki put nakon posrtaja i rušenja, upirući sve sile i snage kojima raspolažete, gradite sve iznova pouzdajući se u Boga i Njegovu volju, predajete se entuzijastični i opet se dogodi isto – ponovno pad! I to onaj nakon kojeg ječi i zvoni. U glavi. Ušima. Srcu. I opet se događa isto: opet ste jadni, opet slabi, opet ničiji, a najmanje svoji. I ne želite tako, ali opet je jače od vas. Razočaranje, tuga, bol, nesnalaženje, samosažaljenje. Čujete samo jedno veliko ne znam jer sve je odjednom nepoznanica, putokazi su promijenili smjer ili se neprestano vrte u krug tako da ne znate kamo bi se okrenuli, gdje se zaputili, u koga se zagledali. Sve od prije odjednom gubi smisao i ostali ste sami.  Molitva? Nemate snage jer znate da bi se raspali do kraja, a možda bi i dobili odgovore koje ne želite čuti. Krivnju prebacujete na sve oko sebe dok ne shvatite da je Bog zapravo najveći krivac. I jest!

U Bibliji stoji zapisano 'Naš Bog je ljubomoran Bog' (Pnz 5: 9) i upravo zato nam oduzima sve što nas odvodi dalje od Njega. On želi da nam je čežnja za Njim ispred svega, da smo najprije zagledani u Njega i Njegovu Ljubav, a tek onda u zemaljsko. Zato ruši sve što sagradimo, zato daje nenadano i zato nas gradi iznova. Upravo zbog ovoga ustanite, otresite sa sebe prašinu jada i tražite najprije Njegovo Kraljevstvo da bi vam On, po tome, mogao dati sve drugo.

Tako obnovljeni, sve padove koje ste preživjeli i one koji će tek uslijediti, gledajte kao blagoslov i još jedan korak bliže Gospodinu, a glavna molitva neka vam postane vapaj za Glasom koji će vam uvijek govoriti da su Božji planovi uvijek bolji od vaših želja.

Vjerujemo da ćete uspjeti!

Bog vas blagoslovio!