Promocija zbornika 'Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća'

U ponedjeljak 12. prosinca u dvorani 'Vijenac' Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu, s početkom u 19:30 sati održat će se promocija zbornika 'Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća' koji su uredili dr. sc. Ivan Majnarić, dr. sc. Mario Kevo i dr. sc. Tomislav Anić.
Autor: Laudato/M.B. Photo: Hrvatsko katoličko sveučilište srijeda, 07. prosinca 2016. u 16:49

Uz predstavnike nakladnika Zbornik će predstaviti dr. sc. Robin Harris s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i recenzenti Zbornika dr. sc. Zlatko Matijević i dr. sc. Vladimir Geiger s Hrvatskog instituta za povijest.

Nakladnici su Hrvatsko katoličko sveučilište, Zagrebačka nadbiskupija i Kršćanska sadašnjost.

Zbornik radova sa znanstvenoga skupa 'Nadbiskup Stepinac i Srbi u Hrvatskoj u kontekstu Drugoga svjetskog rata i poraća' koji je održan u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

23. i 24. studenog 2015. u središte znanstvenog pristupa uzima povijesni izvor i njegovu kritiku, što se nastoji analizirati i interpretirati sukladno duhu doba u kojem je nastao, mimo političkih, socijalnih i inih dnevno-političkih usmjerenja današnjice. Osobit prinos Zbornika čine dvije cjeline historiografskog dijaloga hrvatskih i srbijanskih povjesničara o odnosu kardinala Stepinca prema vlastima Nezavisne Države Hrvatske te kardinalovu odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
 
Preuzmite plakat.