Otvorena izložba fotografija 'Bog, Hrvatska!'

'Bog, Hrvatska! Pozdrav iz zavičaja' naziv je putujuće izložbe fotografija čiji su autori djeca hrvatskih iseljenika širom svijeta. Izložba je otvorena u 20. siječnja u Matici iseljenika u Zagrebu.
Autor: Laudato/M.B. Photo: Laudato srijeda, 25. siječnja 2017. u 10:28

Fotografije su oduševile prisutne jer se na njima prepoznaje ljubav prema hrvatskom kraju gledana dječjim očima.
 
Radovi mladih fotografa u dobi od 8 do 16 godina zadivljuju zbog jednostavnosti njihovog pogleda na ljepotu Hrvatske i hrvatskoga, a naslove fotografijama dali su upravo njihovi autori.
 
U fotografskom natječaju sudjelovali su učenici hrvatske dopunske nastave u inozemstvu i djeca hrvatskih iseljenika. Od sveukupno 300 fotografija pristiglih iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Italije izabrano je 30 najboljih fotografija.
 
Prva tri mjesta osvojile su fotografije 'To je zemlja dida mog i oca mog' Ane Francisković iz Subotice, 'Tajna u svili i slami' Marije Vuković iz Tavankuta te 'Dok mi odmaramo, drugi rade' Giade de Rossi iz Rima. Nagradu publike osvojila je fotografija 'Bože, čuvaj Hrvatsku!' Giulie Verdat.
 
Ovakvi projekti imaju za cilj oživjeti hrvatske korijene i učiniti da djeca hrvatskih iseljenika budu ponosna na svoje porijeklo i domovinu Hrvatsku.