Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika treća na EP u malom nogometu

Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika osvojila je treće mjesto na 11. europskom prvenstvu u malom nogometu koje se od 20. do 23. veljače igralo u Vukovaru.
Autor: sport.hrt.hr/Laudato/M.B. Photo: Sisačka biskupija nedjelja, 26. veljače 2017. u 09:11

U utakmicama u skupini hrvatski su svećenici pobijedili Sloveniju i Austriju sa po 3:0, te Bjelorusiju sa 1:0 i uvjerljivo osvojili prvo mjesto. Nakon toga su u četvrtfinalu sa 1:0 pobijedili Mađarsku, a u polufinalu su izgubili od BiH sa 0:3. U drugom polufinalnom susretu igrale su reprezentacije Portugala i Slovačke, a Portugalci su slavili 3:1.

Hrvatska je u susretu za broncu pobijedila Slovačku 2:1, dok je Portugal u finalu pobijedio BiH 3:0 osvojivši treću uzastopnu titulu.

Za najboljeg igrača hrvatske reprezentacije izabran je Vladimir Brizić, vicekancelar Porečko-pulske biskupije.

Na EP u Vukovaru nastupili su svećenici iz 15 zemalja: Portugala, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Češke,  Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana i Hrvatske.

Na dosadašnjih 11 europskih prvenstava reprezentacija hrvatskih svećenika osvojila je dvije zlatne, tri srebrne i četiri brončane medalja te dva puta bila četvrta.