Svećenici Hvarskoga dekanata pomažu školovanje budućih svećenika u misijama

Vašim darom pomogli ste odgoj i školovanje budućih svećenika u siromašnim misijskim zemljama - poručio je u zahvalnoj poruci nacionalni ravnatelj PMD vlč. Antun Štefan.
Autor: IKA/Laudato/D.T. Photo: wikipedia.org subota, 29. srpnja 2017. u 17:01
Svećenici Hvarske biskupije, i to Hvarskog dekanata, prikupili su za školovanje budućih svećenika u siromašnim misijskim zemljama 1500 eura. Taj je novčani prilog poslan Nacionalnoj upravi Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. 
 
- Vašim darom pomogli ste odgoj i školovanje budućih svećenika u siromašnim misijskim zemljama - poručio je u zahvalnoj poruci nacionalni ravnatelj PMD vlč. Antun Štefan.
 
Istaknuo je da će taj prikupljeni iznos biti usmjeren podmirivanju troškova stanovanja u bogoslovnim sjemeništima i pokriću troškova školarina na teološkim učilištima, kao i nabavi knjiga, odjeće i ostalih potrepština. U poruci je podsjetio da mnoga sjemeništa u misijskim zemljama zbog materijalne oskudice ne mogu primiti sve kandidate koji žele postati svećenici. Dodao je kako zbog toga sjemeništa primaju ograničeni broj svećeničkih kandidata. 
 
-  Pomaganjem školovanja budućih svećenika uključili ste se u djelo evangelizacije u misijskim područjima u kojima je Crkva još mlada i uz to vrlo siromašna te je potrebna moralne i materijalne podrške - poručio je vlč. Štefan svećenicima otoka Hvara.