Nikolinjska po(r)uka o radosti dijeljenja

U povodu blagdana sv. Nikole biskupa, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i kazalište "Budilica" organizirali su prigodni susret za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu iz siromašnih obitelji na kojem su obradovali i darivali dvjestopedesetero djece.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: pixabay.com ponedjeljak, 04. prosinca 2017. u 19:14

Nikolinjski susret održan je 3. prosinca u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati. Program je započeo u večernjim satima predstavom "Dijeliti je sreća" u izvedbi polaznika edukativnih programa Kazališta "Budilica" - djece od prvoga do osmoga razreda OŠ "Vukomerec".

"Ova predstava - koja je edukativnog karaktera, ispričana pokretom i glazbom te prožeta emocijama - nosi snažnu poruku milosrđa i ljubavi", istaknula je voditeljica Kazališta "Budilica" Daniela Totić, koja je ujedno autorica teksta predstave "Dijeliti je sreća", dok je scenografiju i kostimografiju osmislila uz pomoć Ivane Totić. Koreografiju potpisuje Stošija Zrinski, a uloge iznenađenja imali su Alfred Posavec i Lovro Kovačević. Miroslav Odak bio je narator i pjevač.
Osim djece mlađe dobi koja su korisnici zagrebačkog Caritasa, na predstavi su sudjelovali i korisnici Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici te korisnici dvije kuće za nezbrinutu djecu Družbe sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova: Kuće sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu i Kuće sv. Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu.

Ukupno 260 poklon-paketa pripremili su i zajedno podijelili zagrebački Caritas i Kazalište "Budilica" na ovogodišnjem Nikolinjskom susretu. Caritasu su u pripremi paketa donacijama pomogle tvrtke METRO Cash & Carry d.o.o., ARS KOPIJA d.o.o., RADOFORM d.o.o. i Kraš d.d., a Budilici je u realizaciji ovoga projekta pomogla Gradska četvrt Gornji Grad - Medveščak.

Posebnu zahvalnost Caritas upućuje sljedećim odgojno-obrazovnim ustanovama, čiji učenici su se uključili u akciju "Budi cool, udjeli slatkiš svoj", u okviru koje su od 20. studenoga do 1. prosinca prikupljali slatkiše za Nikolinjski susret: Prva katolička osnovna škola u Gradu Zagrebu, OŠ Antuna Mihanovića, OŠ Remete, OŠ Dragutina Tadijanovića, OŠ Matija Gubec, Drvodjeljska škola, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti, Nadbiskupska klasična gimnazija, I. gimnazija i VII. gimnazija iz Zagreba te OŠ Luka iz Sesveta.